Apple Vision Pro’nun RAM Kapasitesi Belli Oldu

123 10

Apple’ın uygulama geliştirmek için Xcode isimli aracı var. Xcode 15.2 sürümünde Vision Pro’nun RAM detayları ortaya çıktı.

Raporlanana göre Vision Pro‘da 16 GB RAM yer alıyor. Bu bilgi Xcode 15.2’de gözlükle ilgili dosyalarda bulundu. Mark Gurman geçtiğimiz haziran ayında Vision Pro’da 16 GB RAM olabileceğini iddia etmişti. Ayrıca cihazın geçen yıl dağıtılan geliştirme kitlerinde de 16 GB RAM vardı. Bu arada Xcode 15.2, visionOS uygulamalarının geliştirilmesi için resmi destek sağlıyor ve Apple bu uygulamaları App Store Connect üzerinden de kabul ediyor.

Apple birkaç gün önce yaptığı basın açıklamasında cihazın işlemci özelliklerini tekrardan yineledi. Vision Pro’da M2 işlemcisinin yanı sıra R1 adında yepyeni bir işlemci daha var. R1, 12 kamera, 5 sensör ve 6 mikrofondan gelen girdileri işleyip, görüntülenmesini sağlıyor.

vision pro

Vision Pro’nun 256 GB’lık kapasiteli başlangıç modeli 3499 dolar fiyata sahip. Geliştirici kitlerinde 1 TB depolama alanı olduğu raporlanmıştı. Gözlüğün 256 GB, 512 GB ve 1 TB’lık depolama seçenekleriyle çıkması bekleniyor. Cihaz 19 Ocak Cuma günü Amerika’da ön siparişe sunulacak ve 2 Şubat Cuma günü de satışa çıkacak.

Analist Ming-Chi Kuo 2. nesil karma gerçeklik gözlüğü ve ucuz diğer model hakkında yeni bir açıklamada bulundu. Kuo, Vision Pro satışının bu iki modelin kaderini belirleyeceğini vurguladı. Endüstri kaynaklarına dayandırılan başka bir rapor da Kuo’nun dediklerini destekliyor. Söz konusu raporda Apple’ın yeni modeller için çalışmalara başladığı, fakat ticari olarak çıkarıp çıkarmama konusunda karar vermediği belirtildi. Kaynaklara göre teknoloji devi satışlara göre stratejisinde değişiklikler yapacak. Şirket planlarını buna göre belirlemiş.

Unity Software’da Sıkıntıların Ardı Arkası Kesilmiyor