Microsoft hakkında şok iddia! Mühendislerini susturdular

Microsoft hakkında şok iddia! Mühendislerini susturdular

Microsoft adını bir skandal ile gündeme getirdi. Söylentilere göre bir endişeyi dile getiren mühendislerini susturmuşlar. İşte tüm detaylar.

Bir Microsoft yöneticisi, OpenAI’nin DALL-E 3’ünün, kullanıcıların şiddet içeren veya müstehcen görüntüler oluşturmasına olanak verebilecek güvenlik açıklarına sahip olduğunu iddia ediyor. GeekWire Salı günü, şirketin hukuk ekibinin Microsoft mühendislik lideri Shane Jones’un halkı bu istismar konusunda uyarma girişimlerini engellediğini bildirdi. Geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinde Taylor Swift’in yapay zeka ile müstehcen görselleri oluşturulmuştu. Buna sebep olabilecek yapay zeka sistemi hakkında uyaran mühendis susturulmuş olabilir.

Microsoft hakkında şok iddia! Mühendislerini susturdular

Jones, ABD Senatörleri Patty Murray ve Maria Cantwell’e şunları yazdı: “DALL·E 3’ün kamu güvenliği riski oluşturduğu ve OpenAI bu modelle ilişkili riskleri giderene kadar kamu kullanımından kaldırılması gerektiği sonucuna vardım.” GeekWire Jones’un mektubunun tamamını yayınladı.

Jones, Aralık ayı başında DALL-E 3’ün güvenlik korkuluklarını aşmasına olanak tanıyan bir açık keşfettiğini iddia ediyor. Sorunu Microsoft’taki üstlerine bildirdiğini ve onların da kendisine “sorunu kişisel olarak doğrudan OpenAI’ye bildirmesi” talimatını verdiğini söyledi. Mühendis, söz konusu kusurun “şiddet içeren ve rahatsız edici zararlı görüntülerin” üretilmesine olanak sağlayabileceğini öğrendiğini iddia ediyor. Jones daha sonra davasını bir LinkedIn gönderisiyle kamuoyuna duyurmaya çalıştı. Jones, “14 Aralık 2023 sabahı, LinkedIn’de OpenAI’nin kâr amacı gütmeyen yönetim kuruluna, onları DALL·E 3’ün kullanılabilirliğini askıya almaya çağıran bir mektubu kamuya açık olarak yayınladım” diye yazdı.

Bitfinex, SOC 2 Tip 2 Güvenlik Uyumluluğunu Başarıyla Tamamladı