iPhone 16’larda Önemli Tasarım Değişiklikleri Olmayacak

iPhone 16

Apple hakkındaki öngörüleriyle tanıdığımız Ming-Chi Kuo, iPhone 16 ve iPhone 17’le ilgili açıklamalar yaptı. Kuo’ya göre iPhone 16’larda köklü tasarım değişiklikleri gerçekleşmeyecek. İşte detaylar…

Ming-Chi Kuo, iPhone 16‘larda kapsamlı yapay zeka özelliklerinin ve önemli tasarım değişikliklerinin olmayacağını açıkladı. Kuo, “Yapay zeka ve tasarımdaki köklü yeniliklerin en erken 2025’te sunulacağını düşünüyorum. O zamana kadar iPhone’un sevkiyatı düşebilir ve ekosistem de zarar görebilir” dedi. Katlanabilir tasarımlar ve yapay zeka özellikleri şu anda üst düzey akıllı telefonlar için iki önemli trend. Apple henüz bu alanlara yönelik ürün piyasaya sürmedi. Kuo bu sebeple sevkiyat hakkında olumsuz konuştu.

iPhone 16’lar için söylenen en önemli donanım değişikliklerinden biri Capture yani yakalama düğmesi olacak. Yakın zamanda paylaşılan bir rapora göre bu düğme basınca ve dokunmaya tepki verecek. Örneğin kullanıcı düğmeyi sağa veya sola kaydırarak kamerada yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek. Hafif şekilde düğmeye basınca kamera odaklanacak, daha güçlü basınca video kaydı başlayacak. Bu düğme dışında iPhone 16 Pro’nun 6.3, Pro Max’in ise 6.9 inç’lik daha büyük ekrana sahip olması bekleniyor. Şu anda piyasada olan iPhone 15 Pro’nun ekranı 6.1 inç, iPhone 15 Pro Max’in ise 6.7 inç.

iphone 16 4

DigiTimes’ın haberine göre Apple, 1 TB’lık modellerin depolama biriminde değişiklik yapmayı planlıyor. Teknoloji devi, Triple-Level Cell NAND bellekten (TLC), Quad-Level Cell NAND belleğe (QLC) geçmeyi aktif olarak değerlendiriyor.

QLC bellek yani depolama birimi daha küçük alan kaplıyor ve maliyeti daha düşük. Kısaca Apple yerden kazanmak ve kârını artırmak istiyor. Ancak QLC NAND belleğin okuma ve yazma hızı düşük. Ayrıca bu depolama birimi, TLC’ye göre daha az dayanıklılığa sahip. Eğer iddia edilen değişiklik gerçekleşirse 1 TB’lık iPhone 16 Pro’ların okuma ve yazma hızı düşük olabilir. Bu da performansı etkileyecektir.

Jack Dorsey’in Şirketi İşten Çıkarmalara Başladı