Virüslerle mücadelede yeni yöntem keşfedildi: Koronavirüse ölümcül darbe!

Koronavirüs çocuklarda felç

Tarihin en büyük salgınlarına neden olan virüslerle mücadelede yeni yöntem keşfedildi. Bu yöntemin özellikle de koronavirüse büyük darbe indirebileceği düşünülüyor.

Leeds ve York Üniversiteleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ortaya virüslerle mücadelede yeni yöntem çıktı. Peki bilim insanları bunu nasıl başaracak? Bilim dünyasının yüzünü virüslere çevirmesi ile birlikte son dönemlerde devam eden çalışma sayısında artış yaşanmıştı. Araştırma gruplarının ilk amacı virüsün nasıl yayıldığını öğrenmek oldu.

Virüsler kendilerini herhangi bir canlı mekanizmada kopyalayıp çoğaltabiliyor. Böylece rahatlıkla vücudu ele geçiriyorlar. Bunun için uzun bir süre de gerekmiyor. Herhangi bir virüsün vücudu ele geçirmesi ortalama olarak 7-30 gün arasında.

Virüslerin vücutta nasıl çoğaldığı net şekilde gözlendi

Virüslerin kullandığı son derece etkili bir yöntem var. Bu yöntem için viryonlar denilen yapılar virüsler tarafından tercih ediliyor. Bu yapılar vücutta geziyor ve sürekli kendisini kopyalıyor. Viryonların içerisinde virüslere ait tüm kalıtsal özellikler var.

virüslerle mücadelede yeni yöntem

Virüslerin giderek daha fazla artış göstermesi tamamen viryonlara bağlı. Onların sayısı arttıkça vücut daha kolay ele geçirilebiliyor. İşte bilim insanları tam olarak burada devreye girecek. York Üniversitesi araştırma lideri Prof. Reidun Twarock, hastalıkların oluşmasını engelleyecek antiviraller üretmenin zor olmadığını söyledi.

Üretilecek antiviraller sayesinde viryonların tüm vücutta gezmesi engellenecek. Bu sayede onları baskılamak ve hastalığın oluşmasını engellemek mümkün olacak. Koronavirüs başta olmak üzere bütün virüs çeşitlerini bunlarla engellemek mümkün olacak.

Peki siz yeni yöntem hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce daha farklı yöntemler bulunabilir mi?