Kullanıcılarını kişisel verilerini paylaşmak zorunda bırakan son dakika sözleşmesi ile gündeme gelen WhatsApp hakkında Cumhurbaşkanlığı da açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, ‘yerli uygulamaları’ kullanma çağrısında bulundu. Ali Taha Koç, “BİP ve Dedi gibi milli ürünlerimizde var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın belirttiği gibi dijital faşizme hep birlikte karşı duralım!” dedi. Twitter üzerinden açıklamada bulunan Koç, ‘yerli ve milli’ uygulamaları kullanma çağrısında bulundu.
“Veri mahremiyeti açısından AB ve diğer ülkeler ayrımı kabul edilemez! Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi’nde de belirttiğimiz gibi yabancı menşeli uygulamalar veri güvenliğine yönelik önemli riskler içeriyor. Bu sebeple dijital verimizi yerli ve milli yazılımlarla korumalı, kendi ihtiyaçlarımıza göre geliştirmeliyiz. Unutmayalım yerli milli çözümler sayesinde Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalır.” şeklinde açıklamada bulundu.
Whatsapp veri paylaşımı 8 Şubat’ta başlayacak
WhatsApp’ın kullanıcılarına yönelik “zorunlu güncelleme” kararının ardından, uygulama mağazalarında alternatif mesajlaşma uygulamaları ilgi görmeye başladı. Tüm operatör kullanıcılarına açık Türkiye’nin iletişim ve yaşam platformu BiP’in kullanıcı sayısı son 24 saat içerisinde 1 milyon 124 bin kişi daha arttı.
Gün geçtikçe önemini artıran dijital teknoloji alanında Çinli ve ABD’li birkaç şirketin dijital alanın büyük bir kısmını kontrol eder hale gelmesi, son yıllarda bütün dünyada “dijital sömürgecilik” kavramını ön plana çıkardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dijital alanda kendini iyiden iyiye hissettiren eşitsizliklere vurgu yaptığı “Bireyi bir isim veya numaradan ibaret gören dijitalleşmenin sonu faşizme çıkar. Dijitalleşme yoluyla yeni adaletsizliklerin, yeni haksızlıkların, yeni ötekileştirmelerin ortaya çıkmamasını temenni ediyoruz” açıklamaları dikkat çekti.
WhatsAppSiliyoruz etiketi büyük dikkat çekti: Peki WhatsApp’ı neden silmeliyiz?