Uygun fiyatlı Nokia X5 resmen duyuruldu

X51

HMD Global, bir süredir beklenen uygun fiyatlı Nokia X5’i Çin’de duyurdu. Mütevazi fiyata rağmen sunulan detaylar hayli ilgi çekici.

Nokia’nın beklenen X5 modeli, geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız gibi bugün, yani 18 Temmuz itibariyle resmi olarak duyuruldu. Çin’de gerçekleştirilen duyuru ile soru işaretleri de ortadan kalktı. Cihaz; özellikleri, tasarımı ve fiyatıyla önceki modeller gibi fazlasıyla ilgi görecek.

Çentikli paneliyle Nokia X5 iddialı geliyor

Telefonun ön yüzüne baktığımızda bizi çentikli bir panel karşılıyor. 5.86 inçlik HD+ ekranın üzerinde yer alan bu çentik, fazla geniş ve neredeyse çentiksiz olsa da olurmuş dedirtiyor. Alt kısımda Nokia logosu için ayrılan boşluğa rağmen çerçevelerin kalın gözüktüğü söylenemez.

Nokia X5

Arka kısma döndüğümüzdeyse dikey yerleştirilen çift kamera kurulumu ve hemen altındaki parmak izi okuyucusu dikkat çekiyor. Bu bağlamda tasarımın genel hatlarıyla önceki modellerden çizgiler taşıdığını söylersek yanlış olmaz.

MediaTek Helio P60 ve 3/4 GB RAM ile performans anlamında doyurucu gözüken X5, 32/64 GB dahili depolama biriminin yanında taşıdığı microSD kart slotuyla da avantajlı. Kameralar da modaya ayak uydurmuş. Arka kısımda 13+5 MP‘lik çift kamera; ön kısımda 8 MP tek kamera cihaza eşlik edecek. 3060 mAh batarya ve Android 8.1 Oreo’yu da bulunduran akıllı telefonun, Android P‘yi alacağı sözü de verildi.

Yaz sonuna doğru Nokia 5.1 Plus ismiyle global pazarda yerini alacak olan Nokia X5’in fiyatı güncel kurla yaklaşık olarak 150 dolar civarında.

Merakla beklenen Boy Erased filmi için ilk fragman yayınlandı