Nokia X5 çıkış tarihi kesinleşti

nokia

Tanıtımı tam bir yılan hikayesine dönen Nokia X5 sonunda satışa sunuluyor. HMD Global, Weibo üzerinden Nokia X5 çıkış tarihi ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Bilindiği üzere HMD Global bir süredir uygun fiyatlı modeli Nokia X5 üzerinde çalışıyordu. Kısa süre önce Nokia X5 çıkış tarihi ile ilgili bir açıklama yapılmış ve telefonun 11 Temmuz’da piyasaya sürüleceği belirtilmişti. Fakat etkinlik için planlanan mekanda bazı sıkıntılar çıkması üzerine HMD Global çıkış tarihini ertelemek zorunda kalmıştı.

Nokia X5 çıkış tarihi açıklandı!

HMD Global, son anda ortaya çıkan sorunları hallettikten sonra, Nokia X5 çıkış tarihi ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Finli üreticinden yapılan açıklamada, Nokia X5’in 18 Temmuz’da satışa sunulacağı belirtildi. Elbette ilk olarak telefon için ufak bir etkinlik düzenlenecek. Etkinliğin bitiminin ardından X5, satışa sunulmuş olacak.

İlk satışlarının e-ticaret kanalları aracılığıyla gerçekleşmesi bekleniyor. Öte yandan telefon için belirlenen fiyatın da maksimum 150 dolar olacağı söyleniyor.

Nokia X5, HD+ çözünürlükte 19:9 en boy oranına sahip 5.8 inçlik ekranla gelecek. Helio P60’tan güç alacak olan telefon, sistemini 4GB RAM ile destekleyecek. Telefonun en önemli özelliği ise arka tarafında bulunan 13MP + 5MP’lik kamerası.

Nokia X5, çift kameraya sahip en uygun fiyatlı telefonlardan biri olacak. Telefonun Çin dışında ne zaman satışa sunulacağı ise henüz kesinlik kazanmış değil.

Xiaomi Mi A2 Lite satışa sunuldu