Çentik tasarımlı Nokia X5 tanıtım tarihi açıklandı!

Nokia X5 özellikleri

HMD Global ile güçlerini birleştirdikten sonra yükselen bir ivme yakalayan Nokia, şimdi de çentik tasarım ile gelecek olan Nokia X5’i duyurmaya hazırlanıyor. Nokia X5 tanıtım tarihi ve telefonun özellikleri haberimizde.

Symbian işletim sisteminin çağın gerisinde kalması ve daha sonra tercihini Windows Mobile’dan yana kullanarak kendi fişini çeken Nokia, HMD Global ile birleşerek büyük bir hatanın eşiğinden dönmüştü.

HMD Global desteği ile yeniden şahlanan Nokia, hem uygun fiyatlı telefonları hem de güncelleme konusundaki başarısı ile Android camiasında isminden söz ettirmeyi başarmıştı.

Nokia şimdi ise yeni telefonunu duyurmak için kolları sıvadı. Son dönemin modasına uyarak X6 modelinde çentik tasarıma yer veren Nokia, şimdi de aynı tasarıma sahip X5 modelini duyurmaya hazırlanıyor.

Microsoft Surface Go tanıtıldı! İşte Surface Go özellikleri!

Açıklamalara göre; Nokia’nın X5 modeli 11 Temmuz 2018 tarihinde Çin’in başkenti Pekin‘de resmi olarak tanıtılacak. Bu tanıtım öncesi telefonun neredeyse tüm özelliklerinin sızdığını söyleyebiliriz.

Nokia X5 özellikleri nasıl olacak?

Söylentilere göre X5; 5.86 inç büyüklüğünde 1520 x 720 piksel çözünürlüğünde 19:9 oranlı çentikli ekran ile gelecek. Gücünü 12nm üretim süreci ile üretilen 2 GHz hızında çalışan MediaTek Helio P22 yonga setinden alacak olan telefonda 3 GB / 4 GB RAM seçenekleri yer alacak.

Nokia X5

Android 8.1 Oreo ile kutusundan çıkması beklenen X5, çift sim kart desteğine sahip olacak. 13 Megapiksel + 5 Megapiksel çözünülüğünde çift arka kameraya sahip olacak telefonda, 8 Megapiksellik ön kamera da yer alacak.

3.000 mAh kapasiteli bataryadan beslenecek olan X5’in fiyatının ise 150 dolar seviyesinde olması bekleniyor. İlk olarak Çin ve Hindistan’da satışa sunulacak olan X5’in, daha sonra Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor.