Bedelli askerlik kredi oranları ne olacak?

bedelli askerlik kredi oranları

#İŞBİRLİĞİ

5 milyon askerlik yükümlüsünün beklediği bedelli askerlik sonunda çıktı. Şimdi ise onun kadar merak edilen bir diğer unsur da bedelli askerlik kredi oranları? İşte konu hakkındaki detaylar.

Ülkemizde şu an askerlik çağı gelmiş yaklaşık olarak 5 milyon genç bulunuyor. Bunlardan yaklaşık olarak 1.4 milyonu, hükümetin önümüzdeki günlerde yasalaşacak olan bedelli askerlik kanunundan yararlanabilecek.

Peki hükümetin şu an üzerinde çalıştığı bedelli askerlik nasıl bir işleyişe sahip olacak. Öncelikle bu konuyu ele alalım.

2011 ve sonrasında çıkarılan bedelli askerlik kanunlarında, belirlenen ücreti ödeyenler askerlik yapmaya gerek kalmadan, askerlik görevinden muaf sayılıyorlardı.

Yeni çıkacak olan kanunda ise 2011 ve öncesinde çıkan bedelli askerlik kanunlarında olduğu gibi 28 gün askerlik şartı getirildi. 31 Aralık 1993 ve öncesinde doğanların yararlanacağı bedelli askerlik kanununun ücreti ise 15.000 TL olarak belirlendi. Bu ücreti ödemeye gücü yetmeyenler ise ister istemez bankanın yolunu tutacaklar. Peki bedelli askerlik kredi oranları ne olacak?