Nokia X6 stokları 10 saniyede tükendi!

nokia x6 3

Nokia’nın çentikli tasarıma sahip uygun fiyatlı modeli X6, satışa sunulduktan 10 saniye sonra tükendi. Bir sonraki Nokia X6 satışları ise ay sonuna doğru başlayacak. İşte detaylar.

Hatırlanacağı üzere Nokia kısa süre önce orta segmente hitap eden yeni modeli X6’yı tanıtmıştı. Nokia X6 fiyat performans açısından son derece cazip bir modeldi. Finli üretici, orta segmentteki yeni modelini öncelikli olarak Çin’de satışa sunacağını açıklamış ve bu model için 205 dolarlık bir etiket fiyatı belirlemişti. Nitekim bu uygun fiyat X6’nın adeta yok satmasını sağladı.

Nokia X6 adeta yok satıyor

Öncelikli olarak Çin’deki satış sisteminden bahsedelim. Çin’de ön sipariş sistemi bulunmuyor. Yani telefon çıkmadan önce ön sipariş verip öncelik elde edemiyorsunuz. Bunun yerine popüler modeller için kayıt sistemi oluşturuluyor.

Kayıt sırasına göre kullanıcılara öncelik veriliyor. Elbette kayıt olup telefonu satın almama gibi bir şansını da mevcut. Yani her kayıt olan illa ki telefonu satın alacak diye bir şart bulunmuyor.

Uygun fiyatlı Nokia, Türkiye’de satışa sunulabilir

Nokia X6 için yaklaşık olarak 700.000 kişinin kayıt olduğu açıklanmıştı. Görünen o ki kayıt olan pek çok kişi telefonu satın almak için hayli istekliymiş. Keza X6, Çin’de satışa sunulduktan sadece 10 saniye sonrasında tüm stokları tükendi. Nokia bu başarısını yayınladığı bir görsel ile takipçileriyle paylaştı.

nokia

Nokia X6’nın bir sonraki satışının ise 30 Mayıs’ta gerçekleşeceği belirtildi. Bu arada bir süredir gündemde olan X6’nın global pazara gelip gelmeyeceği konusu hala netlik kazanmış değil.