Ünlü ekonomist Timothy Ash TL’nin geleceğini yorumladı!

para 1

Türkiye’nin döviz kurunu durdurmak için yapmış olduğu hamle dünyaca ünlü bir ekonomist olan Timothy Ash’i bile şaşırttı.

Ünlü ekonomist Timothy Ash TL’nin geleceğini yorumladı! Bildiğiniz gibi dolar kuru 18 lirayı aşan bir performans sergilemiş ve bu sadece birkaç gün içerisinde olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde toplanan kabine toplantısı sonrasında ise olacaklar kimsenin aklının ucundan geçmezdi. Erdoğan kabine toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamada dövize dayalı TL mevduat olarak açıklanan yeni bir sistemin ortaya çıkacağını anlattı. Sistemin nasıl işleyeceğini de kısaca anlatan Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamaları sonrası dolar adeta paraşütsüz düştü.

dolar kuru 696x418 1

Ünlü ekonomist Timothy Ash TL’nin geleceğini yorumladı!

Adeta şapkadan tavşan çıkartıldı ve bunu kimse beklemiyordu. Dolar yalnızca bir günde 6 lira gerileyerek önce 12 seviyesine sonrasında ise 11,50 seviyesine kadar geriledi. Haberi yazdığımız dakikalarda ise 11,70 civarında olan doların oynaklığı hala devam ediyor. Ancak yine de bu kadar kısa bir zaman dilimi içerisinde TL karşısında 6 liradan fazla düşen dolar, dünyada önde gelen ekonomistleri bile şaşırttı. Ünlü ekonomist Timothy Ash bir grafik paylaşarak “Turkey – what a country!” ifadesiyle beraber paylaştı.

Ash’in Türkiye paylaşımları bununla da sınırlı kalmadı. Hepimiz aptalız diyen Ash, Erdoğan’ın tüm teorileri baştan yazdığını ifade eden bir tweet daha paylaştı. Umarız döviz kuru düşmeye devam eder ve alım gücümüz de artar. Çünkü bildiğiniz gibi dolar artınca teknolojik ürün fiyatlarından tutun gıdaya kadar pek çok alanda fiyatlar yükseliyor.

Daha akıllı bir Petal Search için yapay zeka çalışmaları