Türkiye’de enflasyon tahmini büyük endişe yarattı: Beklentileri aşabilir

Türkiye'de enflasyon tahmini

Türkiye’de enflasyon tahmini yürek hoplatacak cinsten. Bugünlerde enflasyon konusu çok daha fazla gündemde. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen tüm ayrıntılara birlikte bakalım.

Uluslararası yatırım bankası tarafından yapılan Türkiye’de enflasyon tahmini herkesi korkuttu. Türkiye’nin yıl sonu enflasyon beklentileri ile ilgili yapılan değerlendirme son derece yüksek rakamlara sahip. Uluslararası yatırım bankası olarak bilinen Goldman Sachs önemli bazı değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan açıklamalara baktığımızda öncelikle 2022 yılının ilk 3 ayı ile ilgili beklenti yüzde 40 civarında enflasyon olarak görünüyor. 2022 yılı ile ilgili neredeyse hiç bir umut veren gelişme yok. En azından bu bankanın yaptığı yorumlardan böyle bir çıkarım elde edebiliyoruz. Kısacası çok zor bir ekonomik yıl bizi bekliyor.

Türkiye’de enflasyon tahmini yukarı yönlü

Yapılan enflasyon tahminlerine baktığımızda mevsim etkisinden arındırılmış aylık enflasyonun yüzde 13,6 seviyesine yükseldiği ifade edildi. Bununla birlikte enflasyonun birinci çeyrekte yüzde 40 düzeyine kadar yükseleceği söyleniyor.

Türkiye'de enflasyon tahmini

TL ile ilgili de konuşan bu kuruluş yine olumsuz açıklamalar yaptı. Onlara göre TL’deki değer kaybı uzun bir süre daha devam edecek. Hatta 2022 yılında TL değer kaybının 2021 yılından daha fazla olacağı söyleniyor. Böyle bir durumda doların yeniden 18 TL seviyesini geçme ihtimali bir hayli yüksek.

Ünlü ekonomist Timothy Ash TL’nin geleceğini yorumladı!

Türkiye’de enflasyon tahmini ne yazık ki ürkütücü. Fakat uluslararası bankalar ve bazı değerlendirme kuruluşları enflasyon tahminleri konusunda neredeyse aynı düşünüyor. Hepsi enflasyon miktarının önemli ölçüde artacağını söylemeye devam ediyor. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.