Küresel çip sıkıntısı ne zaman bitecek?

Küresel çip sıkıntısı ne zaman bitecek?

Küresel çip kıtlığı haberleri bu yıl herkesi meşgul etti. Bir çok şirket uzun süredir devam eden çip kıtlığı yüzünden problem yaşıyor. Peki bu durum ne zaman sona erecek? İşte detaylar.

Yarı iletken küresel çip krizi gerçek ve hayatlarımız üzerinde ciddi bir etkisi oldu. Büyük şirketlerden küçük şirketlere herkes bu durumdan etkilenmiş halde. Arabalar daha pahalı hale geldi ve her şey inşa edilmesi daha zor durumda. Bilgisayar üreticileri, uzaktan çalışma ve okul cihazları için devam eden tüketici talebine ayak uydurmak için acele ediyor. Sayısız ürün ertelendi, çıkış tarihleri ​​2021 boyunca ve gelecek yıllara domino taşları gibi itildi.

Hemen hemen herkesi etkileyen bir sorun olsa da, çip sıkıntısı özellikle oyuncular için acı verici oldu. PlayStation 5’in piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra bile, bir tane sipariş vermek hala neredeyse imkansız.

Küresel çip sıkıntısı ne zaman bitecek?

Forrester Analytics’ten Glenn O’Donnell, bu durumu çoğunlukla basit bir arz ve talep sorunu olarak değerlendiriyor. Bunun birkaç nedenini ise: otomobil üreticileri, tüketicilerin yeni araç satın almakla ilgilenmeyeceği varsayımıyla, pandeminin başlangıcında donanım siparişlerini düşürdü. Bunun ise tersi çıktı. Var olan talep, kullanılmış araba fiyatlarını önemli ölçüde artırdı. Yonga üreticileri ayrıca PC’lere, oyun konsollarına ve çok çeşitli gadget’lara yönelik artan talebe ayak uydurmak zorunda kalırken, aynı zamanda COVID karantinaları ve diğer önlemler nedeniyle üretimdeki yavaşlamalarla da uğraştı.

Xbox belgeseli yayınlandı: Power On: The Story of Xbox