Unity’nin tartışma yaratan kararı CEO’yu işinden etti

Unity

Unity’nin oyun motorunun kullanım haklarına zam yapmaya kalkması ters tepti; şirketin CEO’su John Riccitiello görevi bırakmak zorunda kaldı.

Oyun geliştiricilerinin en çok kullandığı oyun motorlarından biri olan Unity’nin arkasındaki şirket olan Unity Technologies (UT) son günlerde tartışmalı bir şirkete dönüştü. Bu tartışmayı başlatan ise şirketin yeni zam kararı oldu. Bu yeni karara göre, şirketin oyun motorunu kullanan yapımlar arasından belli bir indirme sayısına ulaşanlar, bu eşik aşıldıktan sonra her indirme ya da satın alma başına Unity Technologies’e para ödeyecekti. Şirketin oyun motorunu kullanan oyunlardan fazladan ücret almaya kalkışması, oyun dünyasında ciddi tepki topladı. Gitgide büyüyen bu tepkiler, günün sonunda şirket CEO’sunun işinden olmasına sebep oldu. 2014 yılından beri şirketin başkanı ve CEO’su olan John Riccitiello, şirketteki görevinden ayrılacağını açıkladı.

unity ceo

John Riccitiello, Unity Technologies’in başına geçmeden önce de Electronic Arts’ın CEO’su olarak yedi yıl görev yapmıştı. John Riccitiello’nun 2007-2014 yılları arasındaki bu Electronic Arts macerası da pek çok tartışmaya konu olmuştu. Riccitiello bugüne kadar bir şekilde bu tartışmaları ve eleştirileri savuşturmayı başarmış olsa da bu kez işini koruyamadı. Oyun geliştiricilerinin tepkisi, Riccitiello’yu işinden etti.

UT’deki CEO değişimi ani bir kararla gerçekleştiği için John Riccitiello yerini alacak isim belli olmadan şirketten ayrıldı. Ancak UT tarafından yapılan açıklamada Riccitiello’nun yeni CEO’nun seçilme sürecinde şirkete danışmanlık yapmaya devam edeceği belirtildi. Yeni CEO’nun kim olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacaktır.

Yeni PlayStation 5 resmen tanıtıldı