Apple Vision Pro beklenenden daha geç çıkacak

123 27

Apple’la ilgili güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman, Vision Pro’nun ne zaman satışa çıkacağı hakkında yeni bir iddiada bulundu.

Mark Gurman haftalık olarak yayınladığı Power On bülteninde Apple Vision Pro‘ya değindi. Gurman’a göre Vision Pro, 2024 Mart ayında piyasaya sürülecek. Bir süredir Apple’ın gözlüğü ocak ayında çıkarmak istediği iddia ediliyordu. Hatta bu konuda farklı kaynaklardan da teyitler gelmişti. Fakat Mark Gurman şirketin ocak hedefini kaçıracağını vurguladı. Gurman, Apple’ın dağıtım planlarını şekillendirmesi ve daha fazla test yapması gerektiğini de söylüyor. Ayrıca teknoloji devi genellikle mart ayında bahar etkinliği yapıyor. Apple’ın cihazla ilgili daha fazla detayı ve satış tarihini etkinlikte duyurması muhtemel.

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğünün karmaşık tasarımından dolayı zorluklarla karşılaştığı ve bu yüzden üretimde kesintiler yapıp, planlarını değiştirdiği söyleniyor. Gözlüğün 2024’te 400 binden daha az üretilmesi bekleniyor. Cihaz başlangıçta yalnızca ABD’de piyasaya sürülecek. Gelecek sene sonuna doğru Kanada ve İngiltere dahil olmak üzere daha fazla ülke pazarında satışa sunulacak.

vision pro

ABD’de Apple mağazalarındaki bazı çalışanlar Vision Pro eğitimi almak üzere şirketin Cupertino’daki merkezine gönderildi. Eğitim alan kişiler mağazalardaki diğer çalışanlara gözlükle ilgili eğitim verecek.

Apple’ın 2025’te ucuz Vision Pro modeli çıkaracağı iddia ediliyordu. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre bu model iptal edilmiş olabilir. Ünlü analist iptal sebebiyle ilgili herhangi bir şey demedi. Diğer yandan Apple’ın maliyeti önemli ölçüde düşürmediği sürece gözlüğün sevkiyatlarında pek bir artış olmayabileceğini vurguladı. Apple Vision Pro 2’nin en geç 2027’nin ilk yarısında seri üretime gireceği tahmin ediliyor. Ming-Chi Kuo, şirketin 2. nesil gözlüğe kadar herhangi donanım güncellemesi yapmayabileceğini düşünüyor.

Diablo 4 bonus XP etkinliği sorunlu başladı