Üçüncü doz BioNTech aşısı için kritik viraj dönüldü!

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Korona virüs salgını tüm dünyayı etkisi altında tutmaya devam ederken, ülkemizde sürecin bir an önce atlatılabilmesi için yeni bir adım daha atıldı.

Üçüncü doz BioNTech aşısı için kritik viraj dönüldü! Korona virüs ya da bir diğer adıyla Covid-19 salgının ilk duyulmaya başladığı zamanlarında üzerinden tam olarak 2 yıl geçti. Çinde 2019 yılının sonlarına doğru kendisini göstermeye başlayan, sonra dalga dalga bütün dünyaya yayılan virüs, o günden bu yana insanların yaşamlarını tehdit etmeye ve hayat konforlarını kısıtlamaya devam ediyor.

Korona virüs karşısında şu an elimizde olan en etkili silah ise hiç kuşkusuz aşı. Aylarca üzerinde çalışılan ve milyonlarca belki de milyarlarca insanın hayatını kurtarmaya aday olarak gösterilen aşılar, dünyanın geri kalan ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de hızlı bir şekilde vatandaşların kullanımına sunulmaya devam ediyor.

Facebook, COVID-19 aşısı hakkında yanlış bilgilendirme ile mücadele ediyor

Üçüncü doz BioNTech aşısı için kritik viraj dönüldü!

Bugüne kadar özellikle BioNTech aşısıyla ilgili kafalarda yer alan “üçüncü doz aşıyı kimler olabilir” sorusunun yanıtı, sadece daha önce belirlenen kısıtlı bir kesim şeklindeydi. Ancak bilim kurulu toplantısı sonucu açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA, yarından itibaren 18 yaş üzeri bütün vatandaşların hatırlatma aşısı olarak isimlendirilen üçüncü doz aşıları olabileceklerini duyurdu.

Aslında açıklamadan da anlaşılacağı üzere, üçüncü doz aşı istenilen herhangi bir markadan olabilir. Diğer bir ifade ile vatandaşlar üçüncü doz aşılarını Sinovac ya da BioNtech markalarından birini seçerek olabilirler. Tabi hemen hatırlatalım, bu aşıların yani üçüncü dozun olunup olunmayacağı tamamen vatandaşların inisiyatifine bırakılmış vaziyette, yani herhangi bir zorunluluk hali söz konusu değil.

Getir kuryesi işten çıkarıldı yer yerinden oynadı