Apple, ARM’a çip başına düşük ücret ödüyor

123 44

Apple hakkında ilginç bir rapor yayınlandı. The Information’a göre Apple, ARM’a en düşük telif ücreti ödeyen isim.

iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod gibi ürünlerde kullanılan temel teknolojinin lisansı, çip tasarımcısı ARM’a ait. Teknoloji devi İngiltere merkezli şirketin en büyük müşterilerinden biri. Ancak Apple, ARM’a akıllı telefon çipleri için en az ödeme yapan isim. The Information’ın haberine göre Cupertino’lu firma, ARM’a kullandığı her çip için (Kaç çekirdek olduğu fark etmeksizin) telif ücreti olarak 30 cent’ten daha az sabit ücret ödüyor.

ARM’ın sahibi olan SoftBank daha önce yaptığı açıklamada Apple’ın yeni iPhone’ların ekranlarını korumak için kullanılan kaplamaya ARM’a ödediğinden daha yüksek telif ücreti ödediğini belirtti. Görünüşe göre SoftBank’ın telif oranlarını artırmak için yaptığı girişimler sonuçsuz kaldı.

apple

Çiplerden söz etmişken Jeff Pu’nun öngörü raporundan da bahsetmeden geçmeyelim. Analist Jeff Pu, A17 Pro’nun geçiş tasarımına sahip bir işlemci olduğunu ve iPhone 16‘ların hepsinde A18 işlemcisinin kullanılacağını belirtti. Analiste göre iPhone 16 ve Plus’ta A18 yongası, iPhone 16 Pro’larda ise A18 Pro yongası yer alacak.

Cupertino’lu şirket iPhone 14’ten bu yana standart modellerde eski işlemciyi kullanıyor. iPhone 15 ve Plus’ta da A16 Bionic var. Fakat yeni iPhone’larda direkt olarak A18’e geçiş yapılması ve eski yonganın kullanılmaması dikkat çekici olacaktır. Yeni iPhone’ların piyasaya sürülmesine bir yıldan fazla zaman var. Bunu göz önüne alırsak Jeff Pu’nun pazarlamaya yönelik bir tahmin yaptığını da söyleyebiliriz.

Oyuncular Diablo 4’te eşya sisteminin değişmesini istiyor