Twitter uyuşturucu reklamı mı yapacak? Elon Musk zorda!

Elon Musk, Twitter'ın tweet sorununu çözdüğünü söyledi

Elon Musk’ın yaptığı son açıklama, internet dünyasına bomba gibi düştü. Buna göre artık popüler sosyal medya platformunda, kenevir reklamları görebileceğiz.

Twitter uyuşturucu reklamı mı yapacak? Elon Musk zorda! Twitter’ın sahibi, Joe Rogan’ın podcast’ine katıldığı sırada yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Elon Musk, platformunun son günlerdeki reklam politikasıyla ilgili spekülasyonları doğruladı ve Twitter’ın daha fazla kenevir dostu hale getirebileceğini gösteriyor. Şirket, çeşitli kısıtlamalarla birlikte Salı günü ABD kenevir şirketlerinin platformunda reklam yapmalarına izin veren politikasını değiştirdi.

Elon Musk Twitter CEO'su olmaktan çekiliyor

Kenevir Eğitimine odaklanan bir ticaret derneği olan Cannabis Media Council’un kurucu ortağı Amy Deneson Elon Musk’ın bu kararı için, “Birçok kenevir reklamvereninin herhangi bir dolaylı işlem yapmadan pazarlarına ve izleyicilerine ulaşabilmesi için devrim niteliğinde bir şeydir” diyor.

Tabi kenevir şirketlerinin Twitter’da reklam yapmak için şirket tarafından önceden yetkilendirilmesi ve birçok gereksinimi karşılaması gerekiyor. Belki de en önemli kısıtlama, kenevir şirketlerinin kenevir ürünlerini tanıtmalarına veya satmalarına izin verilmemesidir.

Twitter 'Sizin İçin' özelliğini yeniledi

Twitter uyuşturucu reklamı mı yapacak? Elon Musk zorda!

Kenevir şirketlerinin uyulması gereken diğer gereksinimleri arasında:

“Uygun makamlar” tarafından lisanslandırılması, ürün veya hizmetleri çevrimiçi olarak tanıtmaya lisanslı oldukları alanlara reklam hedeflemesi 21 yaşın altındaki kişilere hedeflenmemesi, uygulanabilir yasalara ve düzenlemelere uyum sağlamak için tüm yasal sorumluluğu üstlenmesi geliyor. Ayrıca kenevir reklamları, çocuklara hitap etmemeli, herhangi bir sağlık iddiasında bulunmamalı ve kenevir kullanımını gösteren herhangi bir tasvir içermemeli.

Twitter Blue aboneliği ucuz bir yıllık seçenek alıyor

Öte yandan Twitter politikasındaki bu değişikliğe rağmen, bazı kenevir şirketleri, çevrimiçi kenevir reklamını sınırlayan eyalet yasaları nedeniyle platformdan yararlanamayacaklar.

Galaxy S23 FE, 2023’ün ikinci yarısında gelebilir