Twitter Türkiye davalarını teker teker kaybediyor: Yaptırımlar gelebilir

1600257404 Gorsel 2

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olarak bilinen Twitter, Türkiye davalarını birer birer kaybediyor. Hadi gelin bu konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Sosyal medya şirketleri ve hükümetler neredeyse her zaman kavga içerisinde ve Twitter Türkiye davalarını bu yüzden uzun süredir devam ettiriyor. Bunu birçok ülkede görmek mümkün. Aynı şekilde Türkiye’de de hükümet ve Twitter arasında çok açık bir şekilde mücadele var. BTK tarafından Twitter ile ilgili açılan davalar bunun bir sonucu.

Ortaya çıkan bu davalar yaklaşık olarak 14 farklı koldan yürütüldü. Twitter bu davalara karşı uzun bir süre kendisini savunmaya çalıştı. Fakat tüm bunların üzerine sosyal medya yasası çıkınca işler çok daha farklı bir boyuta geçti.

Twitter Türkiye’de zor zamanlar yaşayabilir

Twitter ile ilgili ortaya çıkan 14 farklı dava bu şirketi çok zor durumda bırakabilir. İşte tam da bu nedenle firmanın avukatları zorlu bir dava süreci atlattı. Fakat istedikleri sonucu bir türlü alamadılar. Şirket 14 davanın hepsini de kaybetti.

twitter reply kısıtı
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından açıklama yapıldı. Twitter platformunun davaları kaybettiğini ancak verilen kararları yerine getirmediğini ifade etti. Aslına bakacak olursanız hükümet için bu da bir problem. Twitter ile ilgili sosyal medya yasasının çıkarılması muhtemelen bu problemi daha fazla derinleştirecek.

Henüz hiç kimse ilerleyen dönemlerde neler yaşanacağını kestiremiyor. Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yaman ise Twitter platformunun kendisini hükümetler, siyasiler ve devletlerin üstünde gördüğünü söylüyor.

Twitter yeni doğruluk kontrolü özelliği Birdwatch artık kullanımda

Yaklaşık olarak 2 ay içerisinde Twitter bant genişliği daraltılacak. Böyle bir durumda uygulamaya girmek oldukça zorlaşacak. Sizce bu platform ile ilgili nasıl bir karar alınmalı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.