LinkedIn beklenmeyen bir karar aldı: Türkiye’ye gelecek mi?

700 milyon kullanıcıya büyük şok Linkedin verileri çalındı

Uzun bir süre direnen LinkedIn beklenmeyen bir karar aldı. Hatırlayacağınız üzere Türkiye’de bir süre önce sosyal medya yasası hazırlanmıştı ve bununla alakalı yeni gelişmelere yaşanmaya başladı.

Bugün LinkedIn beklenmeyen bir karar aldı ve tartışma istemediğini göstermiş oldu. Dünyanın birçok ülkesinde sosyal medya yasakları ile alakalı tartışmalar yaşanırken bunlara Türkiye de dahil oldu. Ülkede hizmet verecek olan ve günlük trafiği 1 milyonu geçen şirketlerin temsilci atamaları istenmişti.

Temsilci atamamaları halinde haklarında bazı cezalar uygulanacağı söylendi. İlk etapta bu yasaklar para cezası olacaktı. Ancak ilerleyen dönemlerde bu yasakların kapsamının daha da fazla genişletileceği ifade edildi.

LinkedIn reklam yasağı almaktan son anda kurtuldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tıpkı Avrupa Birliği vatandaşları gibi taciz, siber zorbalık, taklit hesap, özel hayatın gizliliğini ihlali gibi şikayetlerini artık direkt muhataplarına iletecek.” diyerek konuşmasına başladı. Sosyal medya kanunu ile alınan kararların amacının daha çok kullanıcıları korumak olduğunu ifade etti.

LinkedIn beklenmeyen bir karar
Türkiye’de sosyal medya platformlarının kapatılmasına kadar gidebilecek olan bu kanun çok büyük tartışma yaratmıştı. Şu anda bu yasa ile alakalı 2. aşamaya geçildi. Sosyal medya şirketleri şu anda ceza üstüne ceza alıyor. Üstelik bu cezalar her 3 ayda bir veriliyor.

Sosyal medya yasası ile alakalı ortaya atılan cezalandırma sisteminde diğer aşamada reklam yasağı verilecek. Yani Facebook ve Twitter gibi platformlar eğer temsilci atamazsa ceza almaya başlayacak.

LinkedIn son anda bu yasaklardan kurtulmayı başardı ve temsilci atadı. Şu an tüm gözler Facebook, Instagram ve Twitter gibi platformlarda. Peki siz sosyal medya yasakları ile alakalı ne düşünüyorsunuz?