Twitter yenilikçi özelliğini kaybediyor olabilir: Şirket hayata küstü

Twitter şifre

Sosyal medya alanında önemli bir kullanıcı sayısına sahip olan Twitter, yenilikçi özelliğini kaybediyor olabilir. İşte konu ile alakalı merak edilen tüm detaylar.

ABD merkezli sosyal medya devi Twitter, yenilikçi özelliğini yavaş yavaş kaybediyor gibi görünüyor. Bunun ilk işareti deneysel bir uygulama olan “twttr” ile verildi. 2019 yılında aktif olmaya başlayan ve Twitter platformunun bütün yeniliklerinin test edildiği alan olan bu sistem, tamamen ortadan kaldırıldı.

 

Twitter sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda, yeni özelliklerin test edileceği sistemin kaldırıldığı ifade edildi. Burada sadece yazılımsal teknik detaylar yer almıyordu. Aynı zamanda çeşitli tasarım değişikliklerine de yer verilmişti.

Twitter yeni özellikler getirmekten çekiniyor

Normal şartlarda, sosyal medya platformları arasında çok ciddi bir rekabet var. Mesela sadece Instagram ve TikTok arasındaki rekabet bile dillere destan seviyede. Ancak Twitter için durum biraz daha farklı diyebiliriz.

Twitter yenilikçi özelliğini kaybediyor

Bu platformun kullanıcıları genellikle yenilik istemiyor. Zaten Instagram ve diğerlerinin yeterince görsel odaklı olduğunu ve buranın en azından farklı kalabileceğini düşünüyorlar. Twitter bildiğiniz üzere biraz daha küçük aforizmalara yer verilen bir alan. O nedenle kimse pek Instagram gibi olmasını istemiyor.

Deneysel uygulamaların giderek daha az yer kapladığı Twitter, kısa bir süre içerisinde politika değişikliği yapacaktır. Aksi halde Instagram ve Facebook gibi web sitelerine dayanması neredeyse imkansız. Ancak değişiklikleri yaparken kullanıcıların taleplerini göz önünde bulundurmalı.

Twitter tarafından getirilen hikayeler gibi özellikler bile bazı kullanıcılardan tepki topladı. Bakalım bu sosyal medya devi hem kullanıcıların isteğini hem de yenilikleri nasıl bir araya getirebilecek. Sizce bu konuda nasıl bir strateji izlemeli? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.