Geleceği tahmin edebilen sistem geliştirildi: Evet o bir kahin

1600257404 Gorsel 2

Geleceği tahmin edebilen sistem en yeni teknolojiler içerisinde yer alıyor. Twitter platformunda yer alan konuların teker teker ele alınıp analiz edildiği bu sistem yapay zeka ile çalışıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Sosyal medya platformları gündemi en iyi şekilde gösterebiliyor. Yaşanan gelişmelerin anlık olarak yer aldığı Twitter gibi platformlar geleceğin tahmin edilmesinde büyük katkılarda bulunabiliyor. Şimdi ise yeni bir sistem ile birlikte artık her olay geleceğin önemli bir parçası oluyor.

Geliştirilen bu yeni sistem ile birlikte yapay zeka daha aktif rol alacak. Twitter platformunda yer alan konuları ve kelimeleri inceleyen bu sistem gelecek yıllarda ne tür reaksiyonlar verileceğini tespit edebilecek. Böylece geleceği gören kahin bir sistem olacak.

Geleceği tahmin edebilen sistem sosyal medyadan yararlanıyor

Vermont Üniversitesinden Thayer Alshaabi konu ile ilgili bazı açıklamalara yer verdi. Ona göre bu sistem bir teleskopa benzetilebilir. Çıplak gözle bakıldığında paylaşımlar küçük gibi görünebilir. Ancak Twitter paylaşımları bir araya getirildiğinde aslında gelecekte neler olacağı az ya da çok ortaya çıkıyor.

Geleceği tahmin edebilen sistem

Mesela politik veya finansal problemlerin tahmin edilmesi için belirli kelimeler sisteme tanımlanıyor. İsyan ve kısıtlama gibi kelimeler ile birlikte jeopolitik risk endeksi ortaya çıkarılıyor. Böylece gelecekte olabilecek tüm finansal ve politik tehlikeler ortaya çıkıyor.

Twitter, tweet’lerinize kimlerin yanıt verebileceğini değiştirmenize izin verecek

Twitter gibi platformlar her zaman için toplumsal olayları yönlendirdi. Mesela Arap baharı büyük oranda sosyal medya platformları ile birlikte gerçekleşti. Bu nedenle Twitter başta olmak üzere tüm sosyal medya sitelerinin geleceğin belirlenmesinde büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Peki siz bu kahin sistemi kullanmak ister miydiniz?