Hayatımızda önemli bir yere sahip olan sosyal medya platformları Türkiye ile ilgili bazı endişelere sahip. Hadi gelin konuyla ilgili bütün detaylara birlikte bakalım.
Hatırlayacağınız üzere sosyal medya platformları Türkiye ile anlaştı. 2020 yılının 1 Ekim tarihinde kabul edilen sosyal medya yasası aslında çok fazla detayı dönüştürdü. Bu tür platformların Türkiye temsilcisi ataması zorunlu hale getirildi. Buna ilk başta çok fazla tepki gösterildi.
Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest ve TikTok gibi sosyal medya platformlarına en kısa sürede temsilci atamaları gerektiği söylendi. Neredeyse hiçbirisi bunu kabul etmedi. Fakat yavaş yavaş kabul edildi ve şu anda son haline geldi. Ortaya çıkan tabloya göre bütün sosyal medya siteleri temsilci atadı.
En fazla direnen Twitter olmuştu
Konuyla ilgili en fazla direnç gösteren Twitter platformu oldu. Sosyal medya sitelerinin en çok dert edindiği konuya Twitter ilk başta tepki göstermişti. Temsilci atanması halinde platforma müdahale edilebileceği ifade edildi. Hatta bu konu Facebook tarafından da dile getirildi.
Facebook her ne kadar temsilci atarsa bile yine de herhangi bir müdahale halinde geri çekileceğini ifade etmişti. Twitter ise yine benzer bir yöntem takip etti. Bu platformlar içerisinde en asi olanı hiç şüphesiz Twitter. Onun böyle bir anlaşmaya ikna olmayacağı ifade ediliyordu. Görünen o ki işin perde arkasında bu platformlara bazı sözler verildi.
YouTube bir kez daha en popüler sosyal medya platformu oldu
Sosyal medya siteleri kullanıcılarının özgürlüğüne doğrudan bir müdahale olması halinde temsilcilerini geri çekebilir. Türkiye konusunda endişeli olsalar bile yine de anlaşma yolunu tercih edeceklerdir. Peki sizce sosyal medya platformlarına müdahale edilecek mi?
Yorumlar kapatıldı.