Covid-19 benzeri semptomlara sebep olan yeni bir virüs çıktı

Covid Olan Yönetmen Filmini Yataktan Yönetti

Covid-19 hayatımıza girdiğinden beri çoğu şey kötü gitmeye başladı ve ne yazık ki bu durum daha da kötüleşiyor. Benzer semptomalara sebep olan bir virüs keşfedildi. İşte tüm detaylar.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), son dönemlerde Covid-19 benzeri semptomlar gösteren yeni bir virüs vakaları bildirdi.  İnsan metapnömovirüs (Human metapneumovirus) yani HMPV; öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve ateş gibi benzer semptomlara yol açsa da grip veya Kovid’den farklı bir virüs ancak semptomlar fazlasıyla benziyor. Mart 2023’te bu virüsle ilgili olarak 11 kişi pozitif çıkmıştı. Bu oran, standart zirveden yaklaşık yüzde 36 daha yüksek,  bu da yayılma hızı ile ilgili endişeleri gündeme getirdi.

Covid-19 benzeri semptomlara sebep olan yeni bir virüs çıktı

HMPV’nin küçük çocuklarda, yaşlılarda ve bağışıklığı zayıflamış kişilerde ciddi komplikasyonlara yol açabileceği açıklandı. Covid-19 etkileri henğz hayatımızdan silinmemişken ne yazık ki daha fazla problemler bir arada kalmamız da mümkün. Bu virüsün en kötü etkilerine karşı koruyabilecek bir aşı bulunmadığı düşünüldüğünde, HMPV vakalarında bu baharda ciddi bir artış söz konusu olabilir. Dünya yeni bir pandemi ile daha mücadale edebilir mi bilinmez ancak insanların sabrının kalmadığı bir gerçek diyebiliriz. Nispeten az bilinmesine karşın HMPV’nin solunum sinsityal virüsünden (RSV) sonra, çocuklarda solunum yolu enfeksiyonuna yol açan ikinci sıradaki etken olduğu düşünülüyor.

Reddit uygulama geliştiricisi, sitenin yeni API kurallarının kendisine yılda 20 milyon dolara mal olacağını söyledi