Twitter tamamen paralı hale gelebilir

Twitter yakın arkadaşlarla sınırlandırılan tweetleri test ediyor

Elon Musk, Twitter’ın tamamını paralı hale getirebilir. Bu yeni sistemde kullanıcıların tüm paylaşımları görmek için para ödemesi gerekecek.

Elon Musk, 44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla Twitter’ın yeni sahibi oldu olmasına ama anlaşma tamamlandığında, teklif ettiği 44 milyardan çok daha değersiz bir şirketin sahibi oldu. Üstelik yeni şirketi, son dönemde tüm teknoloji dünyasında hissedilen finansal sıkıntılar sebebiyle her gün para kaybediyor. Hatırlarsanız Elon Musk, geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak şirketin her gün 4 milyon dolar kaybettiğini, bu kaybın önüne geçmek için çalışanlarının önemli bir bölümünü işten çıkarmaktan başka çareleri olmadığını söylemişti. Şirketin bu gidişatı tersine çevirebilmesi için bazı önemli hamleler yapması gerekiyor. Elon Musk da şu sıralar bu hamlelerin ne olacağını bulmaya çalışıyor.

Bildiğiniz gibi Musk’ın şirket yönetimine geldikten sonra yaptığı ilk değişikliklerden biri, mavi tiki paralı yapmak olmuştu. Musk, normalde belli başlı VIP kullanıcılara ücretsiz şekilde sunulan bu ayrıcalığı, bundan sonra aylık 8 dolarlık bir abonelik sistemine çevirecek. Ancak görünen o ki Musk, şirketin gelirini arttırmak için mavi tikten çok daha fazlasını paralı hale getirmeyi düşünüyor.

Twitter Elon Musk

Platformer’ın haberine göre Elon Musk, Twitter’ın tamamını paralı hale getirmeyi düşünüyor. Musk’ın aklındaki bu yeni sistemde, tüm kullanıcılar kısıtlı bir süre için Twitter’ı kullanma hakkına sahip olacak ama bu süreyi geçtikten sonra paylaşımları görebilmek için bir ücret ödemesi gerekecek. Yani Musk sosyal medya platformuna bir nevi kota getirecek. Bu kotadan muaf olmak, yani tüm paylaşımları kesintisiz görmek isteyenlerin aylık bir abonelik ücreti ödemesi gerekecek. Görünüşe bakılırsa Musk, insanların olup bitenden habersiz kalmama, arkadaşlarının paylaşımları kaçırmama isteğini paraya dönüştürmeye çalışıyor.

Bir sonraki Call of Duty oyunu 2023’te geliyor