PS5’ten Xbox’a Final Fantasy 16 çalımı

Final Fantasy 16

Sony, merakla beklenen Final Fantasy 16’nın, çıkışından sonraki ilk altı ayda PlayStation 5’e özel olacağını duyurdu.

Bildiğiniz gibi Sony’nin en son nesil oyun konsolu PlayStation 5’in çıkışı hiç de sorunsuz olmadı. Bir yandan dünyanın dört bir yanında stok problemleri yaşanırken, bir yandan PlayStation 5’e özel oyunların sayısının azlığı, yeni nesil konsolları alanların memnuniyetsizliğine sebep oldu. Sony, PlayStation 5 stok problemlerini bir türlü çözememiş olsa da en azından özel oyun tarafından PS5 sahiplerini memnun etmek için elinden geleni yapıyor.

Sony’nin bu yöndeki son hamlesi de Final Fantasy ile ilgili oldu. Stüdyo, merakla beklenen yeni Final Fantasy oyununun çıkışta PlayStation 5’e özel olacağını duyurdu. Yani Final Fantasy 16, çıktıktan sonraki ilk altı ayda sadece PS5’te oynanabilecek. Xbox’ta oyunu oynamak isteyenlerin ise en az altı ay fazladan beklemesi gerekecek.

final fantasy 16 2

Altı ay yeni bir oyunu beklemek için çok uzun bir süre değilmiş gibi görünebilir. Ancak söz konusu Final Fantasy gibi çok sağlam hayranları olan bir seri olunca, bir ay bile beklemek bu oyun severler için önemli olabiliyor. Üstelik Final Fantasy serisinde hikayenin de önemli bir rol oynaması, PlayStation 5 sahibi olmayanların, oyunu oynayana kadar hikaye hakkında pek çok spoiler görme ihtimalini epey yükseltiyor. Final Fantasy 16’da hikayeye spoiler’sız deneyimleme şansı PlayStation 5 sahiplerine özgü olacak gibi duruyor.

Final Fantasy 16’nın çıktıktan sonra altı ay boyunca Xbox’a gelmeyeceği kesin. Ancak bu durumun PC için de geçerli olup olmadığı şimdilik belirsizliğini koruyor. Hatırlarsanız Forspoken da PS5 özel olarak lanse edilmiş, ancak çıktığında hem PS5’e hem de PC’ye gelmişti. Sony PS5’e özel ifadesini daha çok konsol tarafı için kullanıyor; PC’yi bu hesaba katmıyor gibi görünüyor. Ancak yeni Final Fantasy oyununun PC tarafındaki akıbeti henüz netlik kazanmış değil.

Bir sonraki Call of Duty oyunu 2023’te geliyor