Twitter mavi tık onayını durdurdu!

Twitter mavi tık onayını durdurdu!

Twitter platformunda mavi tık işareti bekleyenlerin çoğu için kötü bir haberimiz var. Sosyal medya devi mavi tık deneyimini durdurmaya karar verdi. Daha önce de mavi tıka erişimi kapatan şirket konuyla ilgili bir süre vermedi. İşte detaylar.

Şirketin resmi Twitter Onaylı hesabı, Cuma günü, başvuru ve inceleme sürecinde iyileştirmeler yapmak için doğrulama erişimini bir kez daha geçici olarak durdurduğunu tweetledi. Temmuz ayında, Twitter Korece spam göndermeye başladığı bildirilen altı sahte hesabı  onaylamıştı. Bu da sosyal medya devinin mavi tık sisteminde problemler olduğunun en büyük göstergesi. Şimdi şirket bu sorunları çözmek için kolları sıvadı.

Twitter mavi tık onayını durdurdu!

Twitter Verified hesabından yapılan açıklamada, “Başvuru ve inceleme sürecinde iyileştirmeler yapabilmek için Doğrulama başvurusu için erişimin kullanıma sunulmasına geçici olarak ara verdik” dendi. “Bekleyenler için bunun hayal kırıklığı olabileceğini biliyoruz. İşleri yoluna koymak istiyoruz ve sabrınız için teşekkür ederiz.” Eğer mavi tık başvurunuzu daha önceden yaptıysanız hala mavi tık alma ihtimaliniz olduğunu belirtmekte de fayda var. Şirket artık bundan sonra yeni bir istek almayacak. Twitter Cuma günü yaptığı açıklamada, aldığı tüm başvuruları olabildiğince hızlı bir şekilde incelemeye çalıştığını söyledi. Aslında, şirket uygulamaya erişimi yavaş yavaş başlattığı için Twitter’daki herkes henüz doğrulama talebinde bulunamıyor. Bir Twitter sözcüsü, “önümüzdeki birkaç hafta içinde başvuruları dağıtmaya devam edeceğiz” dedi. Haber, şüphesiz mavi tık işareti isteyenler için sinir bozucu. Ancak doğrulama sisteminde hatalar varsa zaten mavi tık almaya çalışmak zorlu bir süreç olabilir. Bu nedenle şirketin bu konu üzerinde çalışması aslında iyi diyebiliriz.