Instagram hesabınız artık çok daha güvenli!

Instagram, sizi takip etmeyen kişilerin DM'lerini sınırlamanıza izin verecek

Instagram hesabınız artık çok daha güvenli! Çünkü Facebook Instagram’daki güvenlik tedbirlerini önemli oranda arttırdı. İşte detaylar.

Instagram, kötüye kullanıma karşı ek güvenlik sağlayan platformuna yeni özellikler ekledi. Yeni özelliğin, platformda önde gelen içerik oluşturuculara yardımcı olması bekleniyor.

Peki bu yeni güvenlik özellikleri neler:

* Kişilerin artan ilgi anında yorumları ve DM isteklerini sınırlama yeteneği;

*Kişiler size potansiyel olarak rahatsız edici yorumlar göndermeye çalıştığında daha güçlü uyarılar;

*İnsanların kötüye kullanım amaçlı DM isteklerini filtrelemesine olanak tanıyan Gizli Sözler özelliğimizin küresel kullanıma sunulması.

Saldırgan DM’leri Bastırma

Instagram, küfürlü yorumlar ve DM’den beklenmedik msjlara maruz olan kişileri korumaya yardımcı olacak bir özellik başlattı. Instagram, Limits. Bu özellik bir kez açıldığında, sizi takip etmeyen veya sizi daha yeni takip eden kişilerden gelen yorumları ve DM isteklerini otomatik olarak gizleyecektir.

Instagram hesabınız artık çok daha güvenli!

Instagram’da, bu yeni özellik, içerik oluşturuculara ve tanınmış kişilere, tanımadıkları kişilerden gelen ani yorum ve DM istekleriyle karşılaştıklarında yardımcı oluyor. Instagram, araştırmaları, hesabı herkese açık kişilere yönelik pek çok olumsuzluğun, onları gerçekten takip etmeyen veya onları daha yeni takip eden insanlardan geldiğini gösterdiği için Limit’s özelliğini tanıttı.

Limitler, kullanıcıların uzun süredir devam eden takipçilerinizden haber almak için bir orta yol bulmasını sağlarken, yalnızca sizi hedeflemek için hesabınıza gelen kişilerden gelen mesajları sınırlandırır.

Sınırlar, küresel olarak Instagram’daki herkes tarafından kullanılabilir. Erişmek için açmak veya kapatmak için gizlilik ayarlarına gidin.

Rahatsız Edici Yorumları Bastırma

Şu an, birisi size potansiyel olarak rahatsız edici bir yorum göndermeye çalıştığında kullanıcılara bir uyarı gönderiliyor. Potansiyel olarak rahatsız edici yorumları birden çok kez göndermeye çalışırlarsa, Instagram daha da güçlü bir uyarı gösterir. Artık ikinci veya üçüncü yorumu beklemek yerine Instagram bu kez daha güçlü mesajı ilk seferde gösterecek.

Gizli Kelimeler

İnsanları DM isteklerinde kötüye kullanımdan korumaya yardımcı olmak için Instagram, yakın zamanda, kullanıcının rahatsız edici kelimeleri, cümleleri ve emojileri, istemezlerse asla açmaları gerekmeyen bir Gizli Klasöre otomatik olarak filtrelemesine olanak tanıyan Gizli Kelimeler‘i duyurdu.

Ayrıca, spam içerikli veya düşük kaliteli olması muhtemel DM isteklerini de filtrelemeye başladı. Daha önce, bu özellik çok az ülkede kullanıma sunulmuştu. Şimdi ise bu ayın sonuna kadar küresel olarak kullanıma sunulacak.

Cardano (ADA) tekrardan rekora koşuyor