Twitter hesaplara Mavi Tık ile ilgili yeni kural geldi

Avrupa Birliği Twitter Brüksel ofisini kapattı

Twitter, Blue doğrulamasını birkaç hafta daha geri getirmeyebilir, ancak özellik geri geldiğinde daha ayrıntılı olacak. İşte tüm detaylar.

Sosyal ağ, yeni hesapların Blue’ya abone olabilmeleri için 90 gün beklemeleri gerektiği konusunda açıklama yaptı. Şirket ayrıca “haber vermeksizin kendi takdirimize bağlı olarak” bekleme süreleri uzatma hakkını saklı tuttuğunu söylüyor. Yeni politika, Twitter’ın yeni hesapların Blue’ya katılmasını engellemesinden kısa bir süre sonra gelir. Twitter, mavi tık hespaları doğrulamak için ödeme sistemi sundu, ancak ödeme sistemi çoğu kişi tarafından eleştirildi. Fakat platform yine de Mavi Tık’ı ödemeli sistem bünyesinde tutmayı hedefliyor. Firma, tanınmış kişiler ve kuruluşlar için ikincil bir “resmi” onay işareti kullanmayı denedi, ancak bu da pek işe yaramadı.

Twitter hesaplara Mavi Tık ile ilgili yeni kural geldi

Twitter yeni Mavi Tık’ın Hizmet Şartlarına uyduğunu onaylayana kadar hesapların Mavi Tıkları geri alamayacaklarını ekledi. Bununla birlikte, henüz bu yönde herhangi bir resmi politika yok. Senatör Ed Markey, Elon Musk’ı yeni doğrulama sistemi kapsamında sahte hesap oluşturmanın kolaylığı konusunda endişelerini dile getirmişti. Twitter ayrıca, Musk’ın “sert” personelden “uzun saatler” talep etmesine yanıt olarak çalışanların topluca istifa etmesi nedeniyle iç kaosla da uğraşıyor. Açıkçası Musk platformu satın aldığından beri bir çok zorluk da beraberinde geldi denebilir. Bu kapsamda yeni bir zorluk da Mavi Tık tarafında karşımıza çıkacak.

iQOO Neo 7 SE ve Neo 7s hakkında yeni detaylar sızdırıldı