Elon Musk, bazı profillerden banları kaldırmaya başladı

Elon Musk, bazı profillerden banları kaldırmaya başladı

Elon Musk, Twitter kullanıcılarına yönelik kalıcı yasakları yeniden düşünme sözü doğrultusunda hareket ediyor. İşte detaylar.

Twitter, muhafazakar Babylon Bee, Jordan Peterson ve komedyen Kathy Griffin dahil olmak üzere tartışmalı üç kullanıcının hesaplarını eski durumuna getirdi. Elon Musk, eski Başkan Donald Trump hakkında bir kararın “henüz verilmediğini” söyledi, ancak CEO daha önce Trump’ın yasağını geri alacağını söyledi. Musk’a göre eylem, “Özgürlük İfadesi Günü”nün bir parçası olarak geliyor. Bununla birlikte, Musk’ın yasakları kaldırması daha ılımlı bir profil çizmeye çalışma çabalarının da bir parçası. Zira Musk son dönemlerde platformda bir çok istifa gördü. Çalışanlara kendilerini platforma adamaları gerektiğini söyleyen Musk talepleri karşısında istifalar ile karşılaştı.

Elon Musk, bazı profillerden banları kaldırmaya başladı

Konseyin, Twitter’ın politikalarının çok çeşitli bakış açılarını yansıtmasını sağlaması gerekiyordu. Hem Babylon Bee hem de Peterson, Twitter’ın transgender insanları koruyan nefret söylemi kurallarını ihlal ettikleri için bu yılın başlarında yasaklandı. Bu arada Griffin, Elon Musk’ın kimliğine büründüğünü için de yasaklanıştı. Ancak bundan sonra nefret ve diğer olumsuz tweet’ler platformda direkt olarak kaldırılacak. Musk, Twitter’da ifade özgürlüğünün “erişim özgürlüğü” anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi.

Kaldırılan yasaklar ve yeni bir moderasyon politikasının birleşimi, Musk’ın kişisel arzularını ticari gerçeklerle dengeleme çabalarını yansıtıyor. Twitter’ın yasakların çok nadir olduğu bir ifade özgürlüğü cenneti olması gerektiğini savunurken, aynı zamanda pratikte çok da böyle olmadığını gördük.

iQOO Neo 7 SE ve Neo 7s hakkında yeni detaylar sızdırıldı