Twitter Konuşmalarında Link Gönderilebelecek

Twitterda Retweet Revizyonu

Sohbetlerde link gönderme özelliğini yaklaşık bir yıl önce kaldıran Twitter, bu karara neden olan sorunun giderilmesiyle özelliği yeniden aktifleştirdi.

Güvenlik riski oluşturdukları nedeniyle kullanıcılar arasındaki sohbetlerde linklerin doğrudan gönderilmesini geçtiğimiz yıl engelleyen Twitter, bir yıl sonra bu özelliği geri getirerek kullanıcılarını sevindirdi. Düyanın en önemli sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter link gönderme seçeneğini geçtiğimiz yıl kaldırdığında firmaya yakın kaynaklar bu duruma kullanıcılara gönderilen spam mesajların neden olduğunu belirtmişlerdi.

Twitter

Bazı Twitter hesaplarının hacklenmesi sonucu birçok kullanıcıya spam linkleri içeren mesajların gönderilmesi bir süre sonra firma yetkililerinin dikkati çekmiş ve kullanıcıların kişisel bilgilerinin tehlikeye girmemesi için özelliğin kaldırılmasına karar verilmişti. Ancak aradan geçen bir yılda bu spam sorununa çözüm bulmayı başaran sosyal medya devi, kullanıcılarının özel sohbetlerinde doğrudan link yollamalarına yeniden izin vermeye başladı. Bir yıl boyunca bu sorunun giderilmemiş olması kullanıcılardan tepkilere neden olmuş olsa da, kalıcı bir çözüm oluşturulması için kapsamlı bir çalışmanın gerekli olduğu söyleniyor.

Nexus 4 İçin Android 5.0 Yayınlanmaya Başlandı