Twitter yeni DM özelliği büyük tepki çekti

Twitter o ülkede tekrar kullanıma sunuldu

Twitter yeni DM özelliği eleştiri oklarının hedefi oldu. Bu yenilik çok büyük tepkiler almaya devam edecek gibi görünüyor.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Twitter yeni DM özelliği ile gündemde. Birçok kişiye göre iletişimin en aktif şekilde gerçekleştiği platformlardan bir tanesi de Twitter. Fakat ne kadar etkileşim önemli olsa bile yine de bazı ek özellikler kullanıcıların tepkisini çekebiliyor.

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre Twitter, iOS cihazlarda bir deneme yapıyor. Bu yeni özellik şimdilik sadece iOS cihazlarda tercih edilebilecek. Özellik ise DM ile ilgili. Bundan sonra atılan tweet altında bir DM simgesi yer alacak. İsteyenler doğrudan tweet sahibine mesaj atabilecek.

Twitter yeni DM özelliği linç kültürünü artırabilir

Yeni özellik ile ilgili kullanıcılar ikiye bölündü diyebiliriz. Bazıları bunun sohbet başlatmak için kolay bir yol olduğunu düşünüyor. Aslına bakacak olursak Twitter’da bu nedenle DM kutusuna öncelik vermek istiyor. Ancak bu konuda endişeli olan birçok kişi var.

Twitter yeni DM özelliği

Bazı kullanıcılar DM kutusunda hakaret yağmuruna maruz kalma ihtimalinden bahsediyor. NYC kamu savunucusu Eliza Orlins tarafından yapılan açıklamalarda tam olarak bu noktaya dikkat çekildi. Kendisi tweet altına DM yerleştirilmesine fazlasıyla karşı. Ona göre bu durum linç kültürünü daha fazla yaygınlaştırılacak.

Twitter yorum beğenme özelliğine odaklanıyor: Yeni değişiklikler geliyor

Twitter yeni DM özelliği şimdilik iOS platformu üzerinden deneme sürecine alındı. Bu özelliğin herkese yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak özelliğin kullanıcılar tarafından beğeni kazanması halinde tüm kullanıcılara gönderileceğini söyleyebiliriz. Peki sizce bu yeni özellik herkese açılmalı mı?