Dragon Age: Inquisition Yasaklandı!

Dragon Age Inquisition Yasaklandı

Dragon Age serisini tekrar canlandıracak olan oyun olarak çıkışını gerçekleştiren Dragon Age: Inquisition çıkar çıkmaz yasaklandı.

Electronic Arts tarafından geliştirilen başarılı serinin yeni oyununun yasaklanma gerekçesi olarak yerel kanunlar gösteriliyor.

Dragon Age Inquisition Yasaklandı!

Electronic Arts’ın başarılı serisi Dragon Age son dönemlerde durgunluk yaşıyordu. Bu durgunluğa Dragon Age: Inquisition ile son vermeyi hedefleyen başarılı oyun stüdyosu oyunu dünya genelinde satışa sundu. Ancak oyun çıkışını gerçekleştirir gerçekleştirmez üç ülke tarafından yasaklı oyunlar listesine alındı. Electronic Arts tarafından yapılan açıklamada Hindistan, Pakistan ve Bangladeş’te yasaklanan oyunun gerekçesi ise yerel kanunların gerekliliği olarak belirtilmiş.

Yabancı oyun basını ise söz konusu yasaklamanın nedenini, oyundaki eş cinsellik ögelerinin bulunması olarak görüyor. Electronic Arts, oyunu Origin üzerinden ön sipariş olarak satın alan oyuncuların ise en kısa süre içerisinde paralarının iade edileceğini belirtti.

Son dönemlerde oyunlara getirilen yasakların bir benzerini de İran’da yapılan League of Legends turnuvasında bayan oyun karakterlerinin seçme yasağı getirilmesine şahit olmuştuk.

Oyunlara gelen bu yasaklar sizce ne kadar doğru?

Apple’dan Zararlı Yazılım Açıklaması!