Twitter, eski Mavi Tık işaretlerini kaldırmaya başladı

Twitter, Microsoft'u veri kullanım politikasını ihlal etmekle suçluyor

Twitter uzun süredir farklı değişimler yaşıyor. Şirket şimdi eski Blue Check sahiplerinin işaretlerini kaldırmaya başladı. İşte tüm detaylar.

Twitter bir süredir eski onaylı onay işaretlerini kaldırmaktan bahsediyordu ve şimdi bu plana göre hareket ediyor. Sosyal ağ, orijinal mavi tikleri kullanıcıların profillerinden kaldırmaya başladı. Önceden doğrulanmış mavi tıka sahipseniz artık bu işaret kalkacak. Şu andan itibaren, Blue’nun sembolünü geri almak  için ayda 8 dolar ödemeniz gerekecek. İşletmeler abonelik olmadan altın onay işareti alabilirken, devlet ve çok taraflı kuruluş hesapları gri bir onay işareti alacak.

Elon Musk Twitter’ı satın aldığından beri her şey değişti ve tepki ile karşılandı ancak bu değişiklikler hala olmaya devam ediyor. En başta her para veren mavi tıkı alabiliyordu ancak bu bazı sorunlara yol açtı. Firma bir inceleme süreci başlattı ve 90 günden daha kısa bir süredir ortalıkta olan hesapların mavi tık almasını yasakladı.

Twitter, karakter sınırını 10.000'e yükseltiyor

Twitter’ın kullanıcı etiketleriyle ilgili başka sorunları da var. NPR ve PBS dahil olmak üzere çok sayıda büyük medya kuruluşu, sosyal sitenin “hükümet tarafından finanse edilen medya” tanımına yapılan itirazlar üzerine Twitter’dan ayrıldı.  Platformda yaşanan değişimlere ciddi anlamda çok fazla itiraz geldi. Özellikle işten çıkarmalar yüzünden reklam verenler platformdan çekildi ve çok fazla eleştiri alındı. Bu kapsamda şirket maddi sorunlar yaşamaya başladı.

Redmi Note 12 Pro inceleme! Önceki modellerle benzerlikler ve farklar neler?