Redmi Note 12 Pro inceleme! Önceki modellerle benzerlikler ve farklar neler?

f wetgwety

#İŞBİRLİĞİ

Redmi Note 12 Pro akıllı telefon ile karşınızdayız. Xiaomi’nin bu yeni akıllı telefonu, yeni bir orta seviye çözümü demek. Cihaz, farklı renk seçenekleriyle teknoloji severlerin beğenisine sunuluyor. Büyük bir ekranı, güçlü bir pili ve hızlı şarj desteği mevcut. Öte yandan başta söylemekte yarar var ki bu ürün, şu an satışta bulunan Note 11 Pro ve Note 10 Pro modelleriyle pek çok noktada aynı detayları barındırıyor. Ekran boyutu, kamera dizilimi, pil kapasitesi ve kullanılan işlemci gibi detaylar hemen hemen aynı. Ama öte yandan, tabii farklılıklar da var. Bu 3 ürünün de birbirine yakın fiyat etiketleriyle satışta olduğunu da belirtelim.

Redmi Note 12 Pro, önceki nesle kıyasla bu kez daha yüksek depolama özelliğine sahip. 256GB dahili depolama miktarı var ve istenirse microSD kart ile 1TB değerine erişmek mümkün.

Ürün, bünyesinde Dolby Atmos ve Dolby Vision gibi gelişmiş işitsel ve görsel teknolojileri de barındırıyor. Bu sayede bir şeyler izliyorken ya da oynuyorken daha akıcı, daha etkileyici detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Unutmadan ürün, stereo hoparlörler sayesinde pek çok rakibine kıyasla çok daha güçlü sesler sunabiliyor.

6.67 inç değerdeki Amoled ekran faktörü, bu modelde de karşımıza çıkıyor. Bu ekran, canlı renkler sunuyor ve dokunuşlara hızlı cevaplar verebiliyor. Parlaklık düzeyi de yeterli ve ayrıca 120Hz tazeleme değeri sayesinde akıcı detaylar sunabiliyor. Tabii bu özelliği aktifleştirmek, pil kullanımı tarafında da ekstra yük anlamını taşıyor.

Redmi Note 12 Pro inceleme! Önceki modellerle benzerlikler ve farklar neler?

Redmi Note 12 Pro, arka tarafta dörtlü kamera dizilimine sahip ve ana kameramız da 108MP değerde. Bu dizilim, bize geniş açılı çekimler ve makro çekimler gibi imkânlar sunuyor.

Önceki nesil modelden farklı olarak, bu kez 4K 30FPS ve 1080p 60FPS video çekim seçenekleri de sunuluyor. Bu da daha yüksek çözünürlüklü ve daha akıcı videoların kaydedilebilmesine imkân sunuyor. Kameralar, özellikle gün ışığında, sabit fotoğraf çekimlerinde güzel sonuçlar sunuyor.

16MP değerdeki ön kameranın da bokeh efektli selfie’ler ve görüntülü görüşmeler için yeterli performans sunabildiğini belirtelim.

Bir diğer önemli detay ise, hızlı şarj tarafında. 5000mAh kapasiteli pil, tek şarj ile 2 günü görmenize yardımcı oluyor.

Bu tip bir pilin tekrar hızlı bir şekilde dolabilmesi önemli. İşte burada da devreye 67w hızlı şarj özelliği giriyor. Xiaomi, 67w hızlı şarj destekli adaptörü kutuda sunuyor ve bu sayede ayrıca para vermeye ihtiyaç kalmadan hareket edebiliyorsunuz. Bu tip detayların günümüzde bazı amiral gemisi modellerinde bile olmadığını hatırlatmak gerekli. Kısacası iyi bir iş çıkarılmış diyebiliriz.

Redmi Note 12 Pro inceleme! Önceki modellerle benzerlikler ve farklar neler?

Gelelim kablosuz bağlantı seçenekleri ve FM radyo özelliğine…

Üründe Bluetooth 5.0, Wi-Fi AC ve NFC gibi kablosuz bağlantı özellikleri var. Özellikle NFC, son dönemde sıklıkla kullanılan ve pek çok kullanıcının da yeni cihazlarında ihtiyaç duyduğu bir özellik. FM Radyo özelliği ise, yerli kullanıcılar için hâlâ cazip bir detay. Telefonumuz, bünyesinde 3.5mm kulaklık girişine de sahip. Zaten radyoyu çalıştırabilmek için bir kulaklık takmanız gerekiyor. Kutuda kulaklık var mı derseniz, maalesef bulunmuyor.

Oyunlar için tatmin edici performanslar

Cihazımız, Qualcomm’un Snapdragon 732G işlemcisine sahip. Bu işlemci, daha önce Note 10 Pro’da da kullanılmıştı. RAM tarafında 8GB LPDDR4X değerini görüyoruz. 256GB UFS 2.2 dahili depolama faktörü de uygulama çalıştırma ve dosya transferi tarafında daha hızlı olmanıza yardım ediyor.

Telefon, Android 11 işletim sistemiyle ve kullanımı kolay bir arayüzle geliyor. Açıkçası en azından Android 12 işletim sisteminin olmasını isterdik. Güncel deneyimler için umuyoruz kısa sürede yeni bir güncelleme yayınlanır.

Cihazda, Call of Duty Mobile gibi güçlü bir oyunu, yüksek grafik ayarları aktifken akıcı performansla deneyimleyebildik. Uzun süreli oyun süreçlerimizde aşırı ısınma faktörüyle de karşılaşmadık.

Redmi Note 12 Pro inceleme! Önceki modellerle benzerlikler ve farklar neler?

Toparlamak gerekirse…

Redmi Note 12 Pro, Note 11 Pro ile benzer tasarım detaylarına sahip. 201,8 gram ağırlıkta ve 8.12mm kalınlıkta. İki elde kullanıma uygun yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Beraberinde koruyucu şeffaf kılıfın geldiğini de söyleyelim.

Ürünün başarılı bir ekranı ve hızlı şarj özellikli güçlü bir pili var. Tabii Note 11 Pro ve Note 10 Pro ile aralarında ufak tefek farklar olduğunu tekrar belirtmekte yarar var. Zaten ürünlerin fiyatları da birbirlerine yakın. Dolayısıyla ihtiyaçlarınız doğrultusunda, Mi Türkiye’nin websitesine gidebilir ve üç modeli de inceleyerek net bir karara varabilirsiniz.

Redmi Note 12 Pro, şu an 11 bin TL satış fiyatı etiketine sahip.

Huawei FreeBuds 5 gerçek kablosuz kulaklık incelemesi