Twitter Elon Musk sonrası ırkçı paylaşımlarla mücadele ediyor

Elon Musk etkisi

Twitter Elon Musk sonrasında ırkçı paylaşımlar nedeniyle büyük problemler yaşıyor. Hadi gelin hem bu problemlere hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

ABD’li sosyal medya devi Twitter Elon Musk ile birlikte bazı problemlerin odak noktası oldu. Hatırlayacağınız üzere Musk bu platformu 28 Ekim 2022 tarihinde satın aldığını ifade etmişti. Bunun üzerine birçok ilginç gelişme yaşandı. Bu gelişmeler aslında bizlere nelerin olacağını az ya da çok gösteriyordu.

Twitter Elon Musk

Öncelikle Elon Musk Twitter yöneticilerini kovdu. Sadece birkaç saat içerisinde bunu yapması büyük tepki çekti. Satın alım işlemlerinin hemen ardından ilginç bazı gelişmeler daha yaşandı. Nefret söylemi ve ırkçı bazı ifadeler Twitter içerisinde daha fazla yer almaya başladı.

Twitter Elon Musk etkisi altında

Elon Musk Hint kökenli yöneticileri platformdan kovmaya başlamıştı. Zaten yöneticilerin önemli bir bölümü Hint kökenliydi. Bu durum onun ırkçı olarak yaftalanmasına bir miktar neden oldu. Fakat birçok kişi bunu iş hayatında olabilecek bazı durumlar olarak gördü.

Twitter Elon Musk

Konuyla ilgili ortaya çıkan bazı yeni detaylar ise daha fazla tepki topladı. Elon Musk tarafından Twitter platformunun satın alınmasından hemen sonra 12 saat içerisinde çok ciddi nefret söylemleri ortaya çıktı. Bu nefret söylemlerinin 12 saat içerisinde yüzde 500 seviyesinde arttığı ifade ediliyor.

Elon Musk neye uğradığını şaşırdı

Sadece 12 saat içerisinde ırkçı paylaşımların bu kadar sert bir şekilde yükselmiş olması birçok kişide suskunluk yarattı. Muhtemelen Elon Musk bu sonuca çok şaşırdı. Fakat işin aslı biraz daha farklı diyebiliriz. Konu ile ilgili yapılan açıklamalara baktığımızda sadece belirli hesaplardan ırkçı paylaşımların yapıldığı görülüyor.

Elon Musk Twitter kodunu Tesla yazılımcılarına inceletiyor

Twitter Elon Musk satın alımı ile birlikte değişmeye devam ediyor. Irkçı paylaşımların ne kadar fazla platformda yer alacağı büyük merak konusu. Daha doğrusu Twitter bu tür paylaşımlara müdahale edecek mi?