“Dünyanın en hızlı ayakkabısı” yürüme hızını katlayacak

hizli ayakkabisi

“Dünyanın en hızlı ayakkabısı” olarak lanse edilen tekerlekli ayakkabılar, yürüyüş hızını yüzde 250 arttırıyor.

Söz konusu kullanıcı teknolojileri olduğunda bugüne kadar birbirinden ilginç projelerle karşılaştık. Ancak Shift Robotics’in yeni hızlı ayakkabıları kesinlikle bunlar arasında en ilginçlerinden biri. Şirketin “dünyanın en hızlı ayakkabısı” olarak lanse ettiği bu ayakkabılar, yakında kullanıcılarla buluşacak.

Moonwalkers adını taşıyan bu ayakkabılar, altlarında yer alan ufak tekerleklerle aslında patenlere benziyor. Ancak sıradan patenlerden farklı bir tasarıma sahipler. Çünkü bir güç mekanizmasıyla birlikte geliyorlar ve yürüme hızını kayda değer ölçüde arttırıyorlar. Amerika merkezli bir girişim olan Shift Robotics, bu ayakkabılar sayesinde yürüme hızının yüzde 250 artacağını iddia ediyor.

moonwalker

Sandaletleri andıran tasarımlarıyla herhangi bir ayakkabının üzerine giyilebilen Moonwalkers’ın altında sekiz ufak tekerlek yer alıyor. Bu tekerlekler, aldıkları güç sayesinde ayakkabıyı giyen kişinin normalden çok daha hızlı yürümesini sağlıyor. Yaklaşık 4.2 kilogram ağırlığındaki bu hızlı ayakkabılar sayesinde yürüyüş hızı saatte 11 kilometreye kadar çıkabiliyor. Ayakkabılar tek şarjla yaklaşık 10.5 kilometre dayanıyor. Ayakkabının nasıl çalıştığını gösteren tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Shift Robotics, Moonwalkers ayakkabılarını Kickstarter üzerinden fonluyor. 90 bin dolar toplama hedefiyle başlatılan Kickstarter kampanyası şimdiden 200 bin dolardan fazla toplamış durumda. Bu da şirketin bu ayakkabıyı kullanıcılarla buluşturacağı anlamına geliyor. Bu ayakkabının ilk sahipleri arasında yer almak için Kickstarter üzerinden destekte bulunup sipariş veren kullanıcılar, hızlı ayakkabılar için yaklaşık 1100 dolar ödediler. Ancak eğer bu ayakkabılar bir gün daha geniş çaplı bir şekilde satılmaya başlanırsa fiyatının daha düşük olmasını bekleyebiliriz.

The Last of Us dizisinin yayın tarihi belli oldu