Twitter Elon Musk yüzünden 33 milyon dolar harcamış

Twitter toplu miktarda işten çıkarım yaptı

Son dönemin en sansasyonel alım süreçlerinden biri olan Elon Musk – Twitter anlaşmasına dair yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Twitter Elon Musk yüzünden 33 milyon dolar harcamış. Twitter tarafından geçtiğimiz gün açıklanan mali tablolar, Elon Musk ile davalık olunan anlaşmaya ilişkin çok ilginç bir bilgiyi daha gün yüzüne çıkardı. Buna göre sosyal medya devi, anlaşmanın ilk yapıldığı Nisan ayından Haziran ayı sonuna kadar geçen süreçte, bu anlaşma kapsamındaki protokol ve sorumlulukların yerine getirilebilmesi için 33 milyon dolar harcamış. Ancak şirket, bu harcamaların alt kalemlerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Elon Musk Twitter davasının Şubat 2023'e ertelenmesini istedi

Paylaşılan raporlara göre, her ne kadar Twitter’ın aktif kullanıcı sayısı artarak 237 milyon kişiye ulaşsa da, şirket buna rağmen 270 milyon dolar civarı bir net zarardan kurtulamadı. Bu konuya ilişkin bir açıklama yapan Twitter, söz konusu zarara çok odaklanılmaması gerektiğini çünkü bunun satın alım süreciyle alakalı yaşanan olumsuz gelişmelerin bir sonucu olduğunu savundu.

Twitter, Elon Musk'a dava açmaya hazırlanıyor

Twitter Elon Musk yüzünden 33 milyon dolar harcamış

Öte yandan Elon Musk’ın bu satın alım sürecinden vazgeçmesi sonrasında Twitter yönetiminin dava yoluna gitmesi ortaya oldukça ilginç bir sonuç çıkardı. Son durumda Twitter, artık kendisini istemeyen bir alıcıya, kendisinden kurtulmak isteyen bir yönetim kuruluna ve geleceği belirsiz bir çalışan ekibine sahip bir platformu konuma geldi.

Elon Musk ve Twitter cephesinde şaşırtıcı gelişme

Bu düğümün nasıl çözüleceğini ise Ekim ayında görülecek mahkeme karar verecek. Bakalım Amerikan yargısı bu anlaşmada haklı olan tarafın Elon Musk mı yoksa Twitter yönetimimi olduğuna karar verecek?

Rolls-Royce ve Hyundai uçan taksi projesinde işbirliği yapacak