Tinder kadın güvenliği için çalışıyor

Tinder, premium özellikler için fazla ücret almayı bırakacak

Dünya genelinde artan kadına şiddet olayları, dünyanın en büyük flört uygulamalarından biri olan Tinder’ı da harekete geçirdi.

Tinder kadın güvenliği için çalışıyor. Kadına şiddet yalnızca ülkemizde görülen bir sorun değil. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere pek çok ülke bu problem ile savaşmanın yollarını arıyor. Bir taraftan bu konuya ilişkin gerekli yasal mevzuatı güncellemeye çalışan yetkililer, diğer bir taraftan ise bu sorununun muhataplarından da taşın altına ellerini koymalarını istiyor. İşte bu çağrıların en önemli muhataplarından biri olan Tinder’da söz konusu çağrılara daha fazla sessiz kalamadı.

Tinder sahibi Match Group, Google'a dava açtı

2021 yılının sonlarına doğru şirketin başına geçen ve Tinder’ın ilk kadın CEO’su olan Renate Nyborg, bundan sonra kadınların güvenli bir ortamda flörtleşmesinin uygulamanın en önemli önceliği olacağını duyurdu.

Tinder, premium özellikler için fazla ücret almayı bırakacak

Tinder kadın güvenliği için çalışıyor

Bu kapsamda uygulamaya pek çok yeni özelliğin ekleneceğini söyleyen Nyborg, olası taciz durumlarında bunu bildirecek menülerin oluşturulacağını ve tacizcinin platformdan bir daha dönememek üzere uzaklaştırılacağını vadetti.

Tinder kendi uygulama içi 'paralarını' piyasaya sürüyor

Öteki taraftan Kadına Yönelik Şiddete Son Koalisyonu direktörü Andrea Simon, Tinder’ın bu girişimlerinin umut verici olduğunu ancak yeterlilikten çok uzak kaldığını söyledi. Simon’a göre Tinder gibi platformlar, online flörtleşme için oldukça önemli ve faydalı mecralar. Ancak Simon, kadın tacizlerinin ve hatta tecavüzlerinin ilk meyvelerinin de yine bu tip platformlarda atıldığını iddia ederek, söz konusu düzenlemelerin yeterli olmadığını ve kadınların güvenli bir ortamda arkadaşlık ilişkileri kurabilmeleri için çok daha radikal önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Amazon dağıtım kamyonlarının kullanımını artırıyor