Twitter’da Bir Dönem Kapandı; Site Yeni Adresine Taşındı

IBM, X platformdaki reklamlarını şimdilik askıya aldı. İşte tüm detaylar.

Twitter adı artık tan anlamıyla tarihe kavuşuyor. Sosyal medya platformunun adını X’e çeviren Elon Musk, şimdi de siteyi yeni adresi X.com’a taşıdı.

2006 yılında kurulduğu günden beri Twitter atıyla varlık gösteren ve yıllardır bu isimle hayatımızda yer eden Twitter, artık tam anlamıyla X’e dönüştü. Bildiğiniz gibi şirketin yeni sahibi Elon Musk, daha geniş çaplı bir “her şeyin sitesi” kurma hayalini gerçeğe dönüştürmek için, Twitter’ın ismini X’e çevirdi. Temmuz ayından beri hem uygulama hem de internet sitesi bu başlığı taşıyordu. Ancak internet sitesinin adresi değişmemişti. Ne var ki o değişim de artık gerçekleşti ve site yeni adresine taşındı. Bugünden itibaren sosyal medya platformuna X.com adresi üzerinden ulaşılıyor olacak.

Elbette eski adres üzerinden giren kullanıcılar otomatik olarak bu yeni adrese yönlendiriliyor. Ancak ilk girişte kullanıcılara adres değişikliğinin gerçekleştiği haber veriliyor ve bir önceki adresteki tüm izin ve ayarların bu yeni adreste de geçerli olacağı söyleniyor.

Twitter X.com

Bu son adımın da atılmasıyla birlikte X’e dönüşme süreci artık tamamlanmış oldu. Elon Musk bu kararı ilk açıkladığında herkesi şaşırtmıştı. Analistler bu isim değişikliğinin şirkete ciddi değer kaybettireceğini söylüyordu. Ancak bugün geldiğimizde noktada bu değişim pek çok kişi tarafından artık benimsenmiş gibi görünüyor. Hatta artık insanların bu sosyal medya platformundan söz ederken X ifadesini kullanmayı yadırgamadığını da görüyoruz. Elbette X hala tam olarak kabullenilmiş değil ama isim değişikliği ilk başta düşünüldüğü kadar büyük bir krize de sebep olmadı. Günün sonunda Elon Musk, X.com adı altında pek çok şeyi birleştirecek bir site kurma hayaline de bir adım daha yaklaştı.

GTA 6 Çıkış Tarihi Açıklandı