Twitter CEO’su: Şirket 2024’te kâra geçecek

Twitter CEO Linda Yaccarino

X (eski adıyla Twitter) CEO’su Linda Yaccarino, uzun süredir finansal sıkıntılar yaşayan X’in önümüzdeki yıl kâra geçebileceğini söyledi.

X ya da eski adıyla Twitter, dünyanın en büyük ve en popüler sosyal ağlarından biri olsa da bu durum finansal olarak güçlü olduğu anlamına gelmiyor. Aksine Twitter yıllardır finansal sıkıntılar yaşıyor. Elon Musk’ın şirketi alması ise bu sıkıntıları daha da ciddi bir hale getirdi. Çünkü şirketin başlıca geliri reklamlardan geliyor ve Musk şirketi alınca bazı önemli şirketler Twitter’a reklam vermeyi bıraktı. Bu da şirketin ciddi bir gelir kaybı yaşamasına sebep oldu. Öyle ki şirket her gün para kaybeder hale geldi. Ancak X CEO’su Linda Yaccarino, bu kötü gidişatı tersine çevirebileceklerine emin görünüyor.

x ceo

Vox’un düzenlediği Code Conference etkinliğinde konuşan Linda Yaccarino, artık işlere tam anlamıyla dahil olmasıyla birlikte geleceğe dair tahminleri çok daha rahat yapabildiğini söyledi. Şirketin gidişatını inceleyen Yaccarino’ya göre X önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren yeniden kâr etmeye başlayacak.

Reklam verenlerin X’e geri döndüğüne dikkat çeken Yaccarino, en büyük reklam harcaması yapan 100 reklam verenden 90’ının X’e geri döndüğünü açıkladı. Hatırlarsanız Musk şirketi aldıktan sonra bu 100 dev reklam verenin neredeyse tamamı X’e reklam vermeyi bırakmıştı. Bu da şirket gelirinin bir ayda yüzde 59 düşmesine sebep olmuştu. Ancak görünen o ki aradan geçen sürede bunların büyük bir bölümü X’e geri dönmüş.

Apple, iPhone 15 Pro üretimini azaltabilir