PlayStation’ın patronu görevi bırakıyor

PlayStation CEO jim Ryan

Önümüzdeki yıl Sony’de önemli bir ayrılık yaşanacak. Yıllardır PlayStation departmanının başında olan Jim Ryan, mart ayında görevi bırakacak.

Microsoft’un son dönemde yaptığı atılımlar sayesinde oyun dünyasında dengelerin hızla değiştiği bir döneme girmiş bulunmaktayız. Bu yeni dönemde artık konsollar oyun dünyasının başlıca savaş alanı değil. Bunun yerine bulut oyun hizmetleri ve Game Pass benzeri abonelik bazlı servisler oyun dünyasının geleceğini domine edecek gibi duruyor. Bu da Sony’nin zirvedeki yerini koruyup koruyamayacağını şüpheli hale getiriyor. Şirket böylesine belirsiz bir döneme girdiği bugünlerde, önemli bir ismi kaybediyor. Sony Interactive Entertainment CEO’su olarak yıllardır PlayStation ekibinin başında yer alan Jim Ryan, önümüzdeki yıl şirketten ayrılacağını duyurdu. Ryan, mart ayında görevi bırakacak.

jim ryan 2

Neredeyse 30 yıldır Sony bünyesinde görev alan Jim Ryan, son yıllarda PlayStation ekibinde yüksek mevkilerde yer almış, son olarak da 2019 yılında Sony Interactive Entertainment’ın başına geçirilmişti. Ryan’ın şirketteki en önemli katkısı PlayStation 5’in geliştirilmesine ve piyasaya sürülmesine önderlik etmek oldu. PS5 çıkışının ardından yaşadığı stok sorunları sebebiyle istendiği bir çıkış yapamamış olsa da son dönemde bu gidişatı tersine çevirdi ve Sony’nin yüzünü güldürecek satış rakamlarına ulaştı. Bu da hem Sony hem de Jim Ryan için PS5’i bir başarı hikayesine dönüştürdü.

Jim Ryan, mart ayına kadar görevinden ayrılmayacak olsa da onun yerini alacak olan Hiroki Totoki daha şimdiden geçici olarak şirketin başına geçecek. Bu esnada Ryan, Totoki’ye geçiş sürecinde yardımcı olacak.

Apple, iPhone 15 Pro üretimini azaltabilir