Twitter çalışanları Elon Musk’ı uyardı!

Tesla araç satışında rekora koşuyor: Hedefleri tutturabilecek mi?

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma anlaşmasının nihayet kapanmasından günler önce, sosyal şirketteki işçiler, personel kesintilerinin “pervasız” olacağı konusunda uyarıyorlar. Time, belirsiz sayıda Twitter çalışanından Musk ve Twitter yönetim kuruluna yönelik açık mektubun şirket içinde dolaştığını bildirdi.

Twitter çalışanları Elon Musk’ı uyardı! Mektup, Musk’ın Twitter’ın yaklaşık 7.500 personelinin %75’ini işten çıkarmak istediği Washington Post’tan bir raporun hemen ardından geldi. Mektupta, “Elon Musk’ın Twitter çalışanlarının %75’ini işten çıkarma planı, Twitter’ın halka açık sohbete hizmet etme yeteneğine zarar verecek” diyor. “Bu büyüklükteki bir tehdit pervasız, kullanıcılarımızın ve müşterilerimizin platformumuza olan güvenini sarsıyor ve şeffaf bir işçi gözünü korkutma eylemi. Sürekli taciz ve tehdit ortamında işimizi yapamayız.”

Twitter çalışanları Elon Musk hakkında endişeli

Mektup ayrıca şirketin “mevcut ve gelecekteki liderliği” için taleplerin bir listesini de içeriyor. Mektup yazarları, “tüm çalışanlar için adil kıdem tazminatı politikalarına” ek olarak, Musk’ın uzaktan çalışma da dahil olmak üzere mevcut çalışanlara sağlanan faydaları devam ettirmesini istiyor. Musk daha önce uzaktan çalışmayı eleştirdi ve çoğu Twitter çalışanının ofise dönmesi gerektiğini söyledi.

Twitter çalışanından şaşırtıcı Elon Musk açıklaması

Twitter çalışanları Elon Musk’ı uyardı!

Mektup ayrıca bazı Twitter çalışanları ile daha az ılımlılıktan yana olduğunu söyleyen Musk arasındaki potansiyel ideolojik ayrılığa da işaret ediyor. Mektupta, “Liderlerin işçilere ırklarına, cinsiyetlerine, engelliliklerine, cinsel yönelimlerine veya siyasi inançlarına göre ayrımcılık yapmamasını talep ediyoruz” deniyor.

Tesla araç satışında rekora koşuyor: Hedefleri tutturabilecek mi?

Şimdiye kadar kaç işçinin mektuba imza attığı belli değil. Ancak bu, Musk yönetimindeki Twitter çalışanları için işlerin ne kadar karmaşık hale gelebileceğinin bir başka işareti. Aylarca süren bir hukuk mücadelesinden sonra, anlaşma 28 Ekim tarihine kadar kapanma yolunda görünüyor.

Meta haber paylaşımı konusunda kısıtlamalara gidebilir