İsrail Filistin krizi Elon Musk’ı yakabilir

Elon Musk, Amber Heard için tehdit mektubu yollamış!

Sosyal medyaya da taşan İsrail Filistin krizi Elon Musk’ın da başını yakabilir. Avrupa Birliği, Twitter’daki paylaşımlar yüzünden Musk’ı sert bir dille uyardı.

Bildiğiniz gibi son günlerde dünyanın bir numaralı gündem maddesi İsrail ile Filistin arasındaki kriz. Geçtiğimiz günlerde Hamas’a bağlı güçlerin İsrail içine girip çok sayıda kişiyi öldürmesiyle başlayan süreç İsrail’in Gazze’yi acımasızca bombaladığı bir insanlık dramına dönüştü. Bu süreçte iki taraf da sahada birbirine ağır kayıplar verdirirken, sosyal medyada da bir haklılık savaşına girildi. İsrail yanlısı hesaplar Hamas’ı İŞİD benzeri bir terör örgütü olarak gösterip Gazze’nin adeta haritadan silinmesi için propaganda yaparken, Filistin yanlısı hesaplar da yıllarca yaşanan insanlık suçlarının bu hafta yaşananlara nasıl zemin hazırladığını ellerinden geldiğince duyurmaya çalıştı. Tüm hafta boyu sosyal medyada yaşanan bu tartışma, zaman zaman paylaşılan yalan haberler ve üzerinde oynanmış görsel materyallerle daha da büyüdü.

filistin

İsrail-Filistin krizi sırasında sosyal medyada işleri daha da karıştıran bu bilgi kirliliği, Elon Musk’ın başını yakacak gibi görünüyor. Çünkü Avrupa Birliği yöneticilerinden Thierry Breton, bugün Musk’a bir mektup göndererek Twitter/X’in yeni sahibi sert bir dille uyardı. Elon Musk’ın Twitter’da bilgi kirliliğine izin vererek Avrupalıları yanılttığını söyleyen Breton, Musk’ın 24 saat içinde bu mektuba cevap vermesini ve bu sorunu gidermek için ne gibi adımlar atıldığını detaylandırmasını istedi.

Musk ise kendisinden beklendiği üzere bu sert çıkışa pek kulak asmadı. Twitter’ın açık ve şeffaf bir platform olduğunu söyleyen Musk, Breton’dan söz ettiği ihlalleri kamuoyuyla paylaşmasını istedi. Böylece insanların da Breton’ınn neleri yasaklanmasını istediğini görebileceğini söyledi. Şimdi Avrupa Birliği’nin bu cevaba nasıl karşılık vereceği merak ediliyor. AB, Twitter’a ciddi bir ceza kesebileceği gibi bunu Twitter’ı hepten yasaklamak için, ya da en azından bu tehdidi ciddi ciddi dile getirmek için bir bahane olarak da kullanabilir. Sonuç ne olursa olsun İsrail-Filistin krizi Elon Musk’ın da başını ağrıtacak gibi duruyor.

Yeni PlayStation 5 resmen tanıtıldı