Meta haber paylaşımı konusunda kısıtlamalara gidebilir

Meta bünyesinde beklenmeyen işten çıkarım!

Facebook’un ana şirketi Meta, ülkenin önerdiği Bill C-18 yasasına yanıt olarak Kanadalıların haber içeriği paylaşmasını engelleyebileceğini söyledi.

Meta haber paylaşımı konusunda kısıtlamalara gidebilir. İktidardaki Liberal hükümet tarafından bu yılın başlarında tanıtılan Çevrimiçi Haber Yasası, Facebook gibi platformları yerel haber kuruluşlarıyla gelir paylaşımı ortaklıklarına zorlamayı amaçlıyor. Mevzuat, ülkenin Google ve Meta’dan gelen hatırı sayılır dirençten sonra 2021’in başlarında başarıyla kabul ettiği Avustralya Haber Medya Pazarlık Yasası’ndan sonra modellendi.

Meta, Giphy'yi satmak zorunda kalacak

Cuma günü geç saatlerde yayınlanan bir blog yazısında Meta, “Kanada’da haber içeriğinin paylaşılmasına izin vermeye devam edip etmeyeceğimizi düşünmek zorunda kalabileceğimiz konusunda şeffaf olmak” istediğini söyledi. Tehdit, Avam Kamarası Miras Komitesi’nin Meta’yı hafta başında mevzuatla ilgili bir toplantıya davet etmemesi sonrasında geldi. Panel, ancak şirketin işlemlere dahil edilmesini talep ettikten sonra Google’ın ifadesini duydu.

Meta o ülkede hizmetini sonlandırabilir!

Meta haber paylaşımı konusunda kısıtlamalara gidebilir

Meta “Kanada kamu yetkilileriyle bu mevzuatla ilgili olarak her zaman dürüst ve adil olarak yaklaştık ve bu nedenle, özellikle milletvekillerinin bu yasanın Facebook’u hedef aldığına dair kamuoyu yorumları dikkate alındığında, katılma daveti almadığımız için şaşırdık” dedi. Kanada hükümeti ve sosyal medya devi, CEO Mark Zuckerberg ve eski COO Sheryl Sandberg’in 2019’da parlamentonun etik komitesinden gelen mahkeme celplerini görmezden gelmesinden bu yana sert bir ilişki yaşıyor.

Meta patent ihlali davasında 175 milyon dolar ödeyecek

Tasarının sponsoru Miras Bakanı Pablo Rodriguez, Meta’yı şirketin Avustralya’da kullandığı aynı oyun kitabını kullanmakla suçladı. The National Post’a verdiği demeçte, “Facebook gibi teknoloji devlerinden tek istediğimiz, çalışmalarından kar elde ettiklerinde haber kuruluşlarıyla adil anlaşmalar yapmaları” dedi. Diğer itirazların yanı sıra Meta, haber içeriğinin şirket için önemli bir gelir kaynağı olmadığını iddia ediyor. Avustralya Haber Medyası Pazarlık Yasasını çıkardığında, Meta ülke içindeki tüm haber içeriğine erişimi kısa bir süreliğine kesti. Bununla birlikte, şirket sonunda Haber Kırpma gibi kuruluşlarla kapsamlarını sürdürmek için anlaşmalar imzaladı.

Redmi Note 12 serisi bu ay tanıtılacak