Twitter Blue fiyatı ve özellikleri netleşti

Elon Musk, Twitter'ın yeni doğrulama hizmeti hakkında konuştu

Twitter’ın en önemli gündem maddesi haline gelen Twitter Blue aboneliği, kısa süreli kesintinin ardından yeniden satışa sunuldu.

Twitter Blue fiyatı ve özellikleri netleşti. Ünlü girişimci ve milyarder Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra, yeni özelliklerinden ziyade sansasyonel açıklamalar ve ardı arkası gelmeyen sorunlarla gündeme gelen Twitter, nihayet kendini geliştirdiği bir özellik ile haber olmayı başardı.

Twitter çalışanları toplu cinsiyet ayrımcılığı davası açtı

Elon Musk, popüler sosyal medya platformunu satın aldıktan sonra ilk iş olarak Mavi Tik’i Twitter Blue aboneliğinin içerisine dahil etmiş ve böylece Twitter Blue abonesi olan herkesin Mavi Tik’e erişmesini mümkün kılmıştı. Ancak ünlü milyarder sahtekarları ve dolandırıcıları hesap edemediği için, bu yeni macera hüsranla sonuçlanmış ve çok büyük şirketler kötü niyetli insanlar yüzünden büyük zararlarla karşı karşıya kalmışlardı. Gelen birçok şikayet ardından Twitter Blue aboneliği yeni alımlara kapatılırken, Pazartesi günü itibariyle bu hizmet güçlenmiş şekilde geri döndü.

Avrupa Birliği Twitter Brüksel ofisini kapattı

Twitter Blue fiyatı ve özellikleri netleşti

Twitter’dan yapılan açıklamaya göre bundan sonra 3 farklı rozet göreceğiz. Bunlardan birincisi alıştığımız Mavi Tik ki bunu normal kullanıcılar alabilecek. Sarı renkteki yeni Tik şirketler tarafından kullanılacakken Gri Tik ise kamu kurumlarını ifade edecek.

Twitter bu özelliğin fişini çekti

Bu hizmeti satın alan kullanıcılar tweet düzenleme, 1080p kalitesinde video yükleme, kullanıcı adı değiştirme, daha az reklam görme gibi özelliklere de erişim imkanına kavuşmuş olacaklar.

Öte yandan Android ve Windows kullanıcıları için 7,99 dolar olarak açıklanan Twitter Blue aylık abonelik bedelinin iOS kullanıcıları içinse 10,99 dolardan satışa sunulacağını hatırlatalım.

Subaru 272 bin otomobili trafikten çekiyor