Subaru 272 bin otomobili trafikten çekiyor

Subaru Ascent SUV

Subaru, sonradan tespit edilen bir yangın riski sebebiyle 250 binden fazla Ascent SUV’u trafikten çekmek zorunda kaldı.

Piyasa sürülen, hatta trafiğe çıkmış olan araçların sonradan tespit edilen kusurlar nedeniyle trafikten çekilmesi, otomobil üreticilerini hem finansal olarak zarara uğratıyor hem de kullanıcı gözünde prestijini zedeliyor. Bu yüzden otomobil üreticileri, araçlarını piyasaya sürmeden önce kapsamlı testlerden geçiriyor. Çoğu kusur test aşamasında tespit edilip araç piyasaya sürülmeden önce gideriliyor. Ancak tüm bu testlere rağmen zaman zaman gözden kaçan kusurlar da oluyor. Bu tarz durumlarda otomobil üreticilerinin finansal zararı ve prestij kaybını göze alıp bu araçları trafikten çekmekten başka çaresi kalmıyor.

Her otomobil üreticisinin korkulu rüyası olan bu durum bu kez de Subaru’nun başına geldi. Japon otomobil üreticisi, yeni fark edilen bir hata sebebiyle 272 bin otomobili trafikten çekmek zorunda kaldı. Şirketin trafikten çekme kararına konu olan bu çeyrek milyon otomobilin tamamını şirketin popüler SUV modeli Ascent oluşturuyor.

subaru ascent suv

Trafikten çekme kararına sebep olan bu hata, Ascent SUV’ların 2019-2022 yılları arasında üretilen modellerinde bulunuyor. Araçlarının bu hatadan muzdarip olup olmadığını öğrenmek isteyen sürücüler, Subaru’nun internet sitesine giderek oradan araçlarının VIN numarasıyla sorgulatabiliyorlar.

Ascent SUV’lardaki bu hatanın kaynağı aracın içine sıcak hava üfleyen sistemde bulunuyor. Aracın motoru daha ısınmadan içeriyi ısıtmaya başlayan bu sistemde yer alan bir vidanın hatalı monte edilmiş olması, yangın riski ortaya çıkarıyor. Çünkü bu vidanın gevşediği araçlarda, ısıtıcı ve yakınındaki parçalar aşırı ısınarak eriyebiliyor ve yangın riski ortaya çıkarabiliyor.

Galaxy S23 Ultra sertifika alırken görüldü