Türkiye’deki yangınlar hakkında Orman Bakanı açıklama yaptı: Bitti mi?

Yangın olayları farklı şehirlerde devam ediyor!

Türkiye’deki yangınlar hakkında Orman Bakanı son derece önemli açıklamalara yer verdi. Birçok kişi yangınların kontrol altına alınıp alınmadığı konusunda büyük merak içerisindeydi. İşte konuyla alakalı tüm detaylar.

Uzun bir süredir Türkiye’de devam eden orman yangınları ne yazık ki bir türlü durmadı. Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise bir tablo paylaştı. Bu tabloda 44 ilde 191 yangının kontrol altına alındığı gösteriliyordu. Böylece yangınların büyük bir bölümünün durduğu ortaya çıktı.

Tabloya genel olarak bakıldığında 6 ilde 13 yangının henüz kontrol altına alınamadığı görülüyor. Ancak beklenmeyen bir şekilde farklı yangınların ortaya çıkması işleri daha kötü bir noktaya getiriyor. İlk olarak Antalya Manavgat bölgesinde ortaya çıkan orman yangınları Ege ve Akdeniz boyunca iyice artmıştı.

Türkiye’deki yangınlar hakkında yeni açıklamalar geliyor

Yaşanan tüm bu gelişmeler ile birlikte gözler orman bakanına çevrildi. İlk etapta biraz yetki karmaşası yaşanmıştı. Bazıları sorumluluğun belediyelerde olduğunu söylerken kimileri ise bakanlığın devreye girmesi gerektiğini ifade etti. Sonuç olarak bakanlık sorumluluk almaya çalıştı.

Türkiye'deki yangınlar hakkında

Ortaya çıkan son detaylara göre Muğla’da 8, Aydın’da 2, Isparta’da 1, Karabük’te 1 ve Burdur’da 1 orman yangını henüz durdurulamadı. Bu yangınların durdurulması için daha fazla teçhizat gerekiyor. Son 10 günde 47 ilde 209 orman yangının kontrol altına alındığını söyleyen Bakan destek mesajları aldı.

Türkiye orman yangınları konusunda çok zayıf: Akdeniz ve Ege ile bitmeyecek

Özellikle son dönemlerde iklim değişikliğine bağlı olarak orman yangınlarının sayısı artıyor. Durumun farkında olan yetkililer müdahale timleri kurmaya çalışıyor. Bunların ne kadar etkili olduğu ise yaz ayından sonra anlaşılacak. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.