Online ticaret araştırmasında ilginç bir tablo ortaya çıktı

e ticaret

Online ticaret araştırmasında hiç kimsenin beklemediği bir tablo ortaya çıktı. Özellikle son dönemlerde e-ticaret sektörü ciddi değişiklik yaşadı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Pandemi ve benzer süreçler nedeniyle e-ticaret sektörü büyük bir güç kazandı. Fiziksel mağazalar ile devam eden ticaret yerini e-ticaret gibi bir alana bıraktı. Böylece internet üzerinden yapılan alışverişlerin payı diğerlerine göre çok daha fazla artış gösterdi. Türkiye’de özellikle yerli esnafa büyük zarar verdiği için bu tür sistemler eleştiri alıyor.

Tüm bu tartışmaları geride bırakırsak önümüzde ilginç bir araştırma duruyor. HSBC bankası tarafından yapılan Araştırma sonucunda Türkiye’de e-ticaret piyasasının devleri ortaya çıktı. Trendyol şu anda Türkiye’deki en güçlü e-ticaret markası olarak görünüyor.

Online ticaret araştırmasında rakamlar belli oldu

Türkiye e-ticaret pazarında ilginç bir konuma sahip. Bugüne kadar pek bir gelişme göstermeyen e-ticaret sektörü pandemi nedeniyle yüzde 60 oranında artış gösterdi. Ancak diğer ülkelerde olduğu gibi eşit bir dağılımdan söz edilemiyor.

Online ticaret araştırmasında

Trendyol markası Türkiye e-ticaret pazarının yüzde 27 gibi bir bölümüne sahip. Onun hemen ardından yüzde 17 oranında bir paya sahip olan Hepsiburada geliyor. N11 ise bu iki şirketi takip ederek üçüncü sırada yer aldı. Böylece Türkiye’nin e-ticareti haritası ortaya çıkarılmış oldu. Ancak Türkiye’de bu sektör bazı ilginç sonuçlara neden oluyor.

WhatsApp e-ticaret platformuna dönüşüyor: Mark Zuckerberg’in gözü döndü

Birçok ürünün fiyatı büyük e-ticaret siteleri tarafından belirleniyor ve herhangi bir platformda bulunan ürün başka e-ticaret sitelerinde yine aynı fiyatlarda kullanıcılara satılıyor. Kısacası sektörü domine etme güçleri çok fazla. Peki siz Türkiye’de e-ticaret sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?