Samsung Orta Doğu ve Afrika’nın lideri oldu

Samsung Galaxy S21 serisi için Android 12 üzerinde çalışıyor

MEA bölgesindeki (Orta Doğu ve Afrika) akıllı telefon pazarı bu yılın ikinci çeyreğinde önemli bir büyüme kaydetti. Bu süre zarfında Samsung, MEA pazarına liderlik ederken, TECNO ve Xiaomi markaları aradaki farkı kapatmaya başladı.

Gelen son raporuna göre, MEA akıllı telefon pazarı 2021’in ikinci çeyreğinde yıllık yüzde 35’lik bir büyüme kaydetti. Ancak, pazar bu dönemde çeyrek bazında yüzde 3’lük bir düşüş gördü. Özellikle bu, satış hacmi açısından MEA pazarında şimdiye kadarki en iyi ikinci çeyrek performansıydı. Bölge, yılın ilk yarısında akıllı telefonlara güçlü bir talep gördü, ekonomik toparlanma ve istihdam seviyelerindeki artış da buna eşlik etti.

Samsung Orta Doğu ve Afrika'nın lideri oldu

Bu, aynı zamanda Orta Doğu’daki (yüzde 34 artış) ve Afrika’daki (yüzde 36) hızlı aşılama sayesinde pandeminin neden olduğu karantinaların gevşetilmesiyle yaşandı diyebiliriz. Teknoloji Analisti Yang Wang, “Samsung en üst sırayı korudu, ancak pazar payı 2021’in ikinci çeyreğinde %4 puan düşerek %16’ya geriledi. Şirket, yılın başında pazar harcamalarını artırarak 1. çeyrekte iyi bir performans elde etti. Bununla birlikte, COVID-19’un ardından Vietnam’daki üretim kesintisi nedeniyle satışlar 2. çeyrekte düşüş eğilimindeydi. Üçüncü çeyreğin başlarında daha fazla zorluk bekliyoruz.”

Öte yandan Transsion markaları TECNO, itel ve Infinix de kümülatif pazar paylarını ikiye katladı. Giriş seviyesi bütçe segmentlerine hakim olan firmalarla, sadece yüzde 16’dan yüzde 32’ye ulaştı. Wang ayrıca, “Xiaomi, OPPO ve Vivo da önemli Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarlarındaki agresif giriş girişimleri ve kümülatif üç aylık pazar payı %8,2’den %2,2’ye düşen Huawei ve HONOR’un talihsizlikleri sayesinde önemli kazanımlar elde etti.”

HONOR Earbuds 2 Lite Avrupa pazarında satışa çıkıyor